GRAĐANI SE ŽALE, DA SU IM NA ADRESE STIZALE POZIVNICE ZA SNSD DOGAĐAJE

Gradski odbor SNSD Banjaluka već neko vrijeme organizuje stranačke skupove po banjalučkim mjesnim zajednicama, a pojedini građani se žale da su im na kućnu adresu stizale pozivnice za ove događaje, iako nisu članovi, a ni simpatizeri te stranke.

Pitaju se odakle jednoj političkoj partiji njihovi lični podaci pošto je pozivnica stigla redovnom poštom.

Banjalučki SNSD provodi unutarstranačke izbore po mjesnim zajednicama. Tu aktivnost prate okupljanja članova i pristalica ove partije koji su pozvani na taj događaj. U ovom slučaju su, izgleda, pozivnice otišle i na adrese građana koji ne žele da se njihovi podaci vezuju za bilo koju političku partiju, ali i koji su zabrinuti što je neko veoma lako mogao doći do njihovih imena i prezimena, kao i adresa. U prilog tome ide i činjenica da je redakcija Srpskainfo zatrpana pozivima građana koji se žale da su dobili neželjene pozivnice iz različitih naselja, kao što su između ostalih Dragočaj, Ramići i Drakulić.

Jedan od građana kome je poštar uručio poštu iz SNSD ispričao je za Srpskainfo da je bio šokiran.

– Otkud im moja adresa? Ko im je dao moje podatke? Na koverti piše ime, prezime i naziv ulice. Pisma na kojima piše „direktna pošta“ stigla su poimenično za svakog člana porodice, a u njima se pozivamo da prisustvujemo javnoj tribini SNSD u našoj mjesnoj zajednici, u jednom od hotela. U pozivu je navedeno da možemo, ako želimo, da se učlanimo u SNSD – kaže ovaj Banjalučanin koji tvrdi da je istog časa pocijepao poštu, izrevoltiran cijelim slučajem.

Odgovore na ta pitanja potražili smo od GO SNSD Banjaluka.

Predjsednik ovog GO, Vlado Đajić, rekao je da su adrese građana našli na internetu!?

– Na ovakav pristup smo se odlučili zato što su nam se građani žalili, da bi voljeli da učestvuju u radu stranke, ali da ih niko nikada nije pozvao, da je stranka bila zaključana i da nisu mogli od predjsednika mjesnih odbora da uđu u strukture stranke. Vrlo je pozitivan odjek kod naroda, presrećni su. Na svaki skup dođe po 50 novih članova, koji su presrećni što mogu biti birani, koji žele da se pitaju kada je u pitanju uređenje njihovog naselja, grada Banjaluka i RS. Iznenadio sam se kako je pozitivno dočekan ovaj poziv i koliko su srećni građani što im je data mogućnost da dođu – rekao je Đajić i precizirao da je na taj način ova stranka dobila 2.300 novih članova.

Za one kojima pozivnice nisu interesantne Đajić ima savjet.

– To vam je kao reklamni material koji vam stiže na adresu; ako vas ne interesuje, možete ga baciti u kantu za smeće. I moje poštansko sanduče je prepuno takvih materijala. Najmanja šteta je kada vidite poziv u poštanskom sandučetu, koji bacite ako ne želite da učestvujete – objasnio je Đajić.

Dodao je da će unutarstranački izbori biti okončani za najkasnije dva mjeseca. Kazao je da je taj proces okončan u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama i da su još ostale još gradske.

– Mi smo jedina partija koja je dozvolila demokratsko biranje članova mjesnih odbora. Znači građani glasaju za one koje žele da ih predstavljaju u stranci – naveo je Đajić.

Direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH, Dragoljub Reljić, kaže da agencija postupa po prigovoru stranaka, u ovom slučaju građana. O ovom pitanju Reljić dodaje da nisu primili nikakav prigovor.

– Ukoliko neko podnese prijavu, mi ćemo pokrenuti postupak ne samo u tome već i o ostalim pitanjima koja su u našoj nadležnosti. U slučaju podnošenja prigovora bilo kog građanina formiraćemo predmet i ispitati – objašnjava Reljić.

Kaže da u slučaju prijave Agencija ima određene mehanizme na raspolaganju.

– Kada dođe prigovor prvo vidimo na koje oklonosti se podnosilac prigovora poziva odnosno šta je povrijeđeno. Nakon toga Agencija se izjašnjava o tom slučaju i na osnovu toga možemo naložiti odgovarajuće mjere – kazao je Reljić.

Previous articleKUPRES, JEDNA OD NAJNERAZVIJENIH OPŠTINA
Next articleOČEKUJEMO DA OVU GODINU MOŽEMO ZAVRŠITI SA SUFICITOM