EVROPSKA UNIJA OTVARA GRANICE ZA POTPUNO VAKCINISANE!

Takozvana digitalna zelena potvrda biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv koronavirusa, da ima negativan rezultat testa ili da je preboljela bolest.

Evropska unija je odlučila da će svim putnicima koji su se vakcinisali protiv koronavirusa sa obje doze biti omogućeno putovanje. Čelnici EU pregovaraju o uvođenju digitalnih zelenih potvrda, čime bi počeli sprovođenje plana za vitalni spas nadolazeće turističke sezone.

“Zastupnici iz Evropskog parlamenta, Evropske komisije i vlada država članica nastaviće pregovore u četvrtak”, saopštili su iz portugalskog predsjedništva EU.

Digitalni sertifikat mogao bi da otvori više zemalja EU za putovanja unutar Unije krajem juna, čak i dok traje pandemija koronavirusa, kao i zabrinutost zbog novih sojeva virusa.
Takozvana digitalna zelena potvrda biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv koronavirusa, da je preboljela bolest ili da ima negativan rezultat testa. To je uvedeno kako bi se izbjegla diskriminacija osoba koje nisu mogle da se vakcinišu.

Cilj potvrde je što pre ukinuti mjere koje su trenutno na snazi kad su u pitanju putovanja između zemalja. Međutim, na svakoj od 27 država članica ostaje da odluči kakve pogodnosti sertifikat donosi unutar njihovih granica.

Previous articleBANJALUKA: VOZAČ UDARIO PJEŠAKA PA POBJEGAO SA MJESTA NEZGODE
Next articleSVE SE VRTI OKO KOVERTE