DVA DJEČAKA PRETUKLA BESKUĆNIKA NASMRT

Tražili od Petra (58) da prosi i da im da novac za slatkiše!

Dva ukrajinska dječaka od 12 do 13 godina pretukli su nasmrt beskućnika jer je odbio da prosjači na ulici i da im da novac za slatkiše. Dva dječaka su ubila beskućnika zbog odbijanja da prosjači i da im preda novac, navela je policija.
Prema izvještajima, osumnjičeni, koji nisu imenovani, pretukli su Petra Balika (58) nekoliko sati prije nego što je umro u sporoj agoniji. Divljački napad dogodio se u gradu Izmailu, na jugu Ukrajine, nakon što su mladići odveli bezazlenog čovjeka na pusto mjesto, saopštila je policija.

Dvojac je navodno napao Baliku nedaleko od lokalnog Labudovog jezera nakon što se uvjerio da nikoga nema u blizini. Na policijskom video snimku se vidi dijete, za koje se vjeruje da je jedno od osumnjičenih, koje otkriva detalje napada:

– Natjerali smo ga da ide sa nama do trske i udarili ga u lice. Pao je na zemlju. Počeli smo da ga šutiramo nogama po stomaku i po cijelom tijelu. Tada smo pronašli palice i pretukli ga njima.
Golo i unakaženo mrtvo tijelo žrtve pronašao je lokalni stanovnik, koji je šetao svog psa, u ranim jutarnjim satima 28. marta. Šokirani čovjek nazvao je hitne službe i pregledi su pokazali da nijedno rebro žrtve nije ostalo netaknuto.

Forenzičar je rekao da je Balika umro od višestrukih traumatičnih povreda glave i stomaka nakon što je satima bio izložen nasilnom premlaćivanju.

– Njegova smrt bila je spora i bolna – rekli su stručnjaci.

Policija i forenzičari tek treba da saznaju u koju svrhu su navodne ubice skinule svu odjeću sa svoje žrtve. Na snimku se čuje mlađi osumnjičeni kako objašnjava motiv zločina detektivu rekavši:

– Prišli smo mu i rekli mu da traži nešto novca od prolaznika. Taj novac nam je trebao da kupimo slatkiše. Odbio je da nam ispuni zahtev.
Službe za sprovođenje zakona istražuju slučaj kao “namjerno nanošenje teške tjelesne povrede koja je rezultirala smrću”.

– Prema dokazima pronađenim na mjestu događaja, beskućnika su ubila dva osumnjičena, starosti od 12 i 13 godina – rekao je portparol policije.

Osumnjičeni nisu navršili 14 godina kako bi krivično odgovarali u Ukrajini. Razumije se da su ih pustili kućama nakon što su detektivi dokumentovali njihova priznanja.

Sud će odlučiti da li će ih smjestiti u pritvor za maloljetnike koji su počinili teška krivična djela za vrijeme trajanja istrage. Lokalno tužilaštvo kaže da će tražiti od suda da primjeni prinudne vaspitne mjere na osumnjičene ako se dokaže njihova krivica.

Petar Balika, u prošlosti automehaničar, bio je poznat kao bezazlena i društvena osoba i živio je u napuštenom pozorištu u centru grada. Lokalna omladina stvorila je Instagram stranicu na kojoj su objavili njegove slike, nazivajući ga “gradskim orijentirom”.

Previous articleČEKA NAS MEDIJSKI HAOS
Next articleBORAC ZA SLOBODU JE TU: BORBA SA MOLITVOM