DRAMA U SARAJEVSKOJ HITNOJ POMOĆI: DJEVOJKA SE PREDOZIRALA HEROINOM

U sarajevskoj službi Hitne pomoći juče se odvijala prava drama.

Na Facebook stranici Hitne službe Kantona Sarajevo objavljena je potresna priča.

Kako se navodi, medicinsko osoblje svakodnevno se susreće sa ovakvim situacijama, a jedna takva, kako kažu iz desila se upravo juče.

“Zvuk sirene i upaljeni žmigavci ispratili su parkiranje privatnog vozila u pasaž centralnog objekta. Na suvozačevom sjedištu tog vozila, pognute glave, izrazito plavog lica i obamrlog tijela, sjedila je djevojka bez svijesti i disanja. Slabe pulsacije srčanog rada se osjete ali je pitanje samo sekunde kada će i one utihnuti. Izvlačimo je iz auta sa namjerom da što prije započnemo sa oživljavanjem uz pitanje šta se desilo. Zlo zvano ‘droga’ pokušava oduzeti još jedan mladi život ! Vozač koji se predstavlja kao poznanik, također mlađa osoba, odgovara da je uzela heroin: ‘ono normala, sjedili u autu, pili kolu i ona evo ovako’..”, stoji u objavi.

Kako kažu, odmah su pristupili otvaranju disajnog puta i vještačkoj ventilaciji, a nakon ordinirane terapije i provedenih mjera oživljavanja, pacijentkinja počinje spontano da diše uz odbacivanje orofaringealnog tubusa.

“To je tubus koji održava disajni put otvorenim. Boja joj se vratila u lice, zjenice se vratile u normalno stanje, a u toku transporta pacijentica dolazi i svijeti. Svjesnu, komunikativnu, orjentisanu, sa stabilnim vitalnim parametrima predajemo je osoblju KCUS-a na daljni tretman i dijagnostiku. U konstantnoj borbi protiv ove pošasti, ovaj put smo izašli kao pobjednici. Osjećaj sreće koji bi s razlogom trebao biti prisutan, nadvladala je činjenica da se ova mlada djevojka, već sutra može naći u istoj situaciji čiji će ishod zasigurno biti neizvjestan”, naveli su iz Hitne pomoći, a pacijentkinji su poželjeli brz i uspješan oporavak.

Previous articleDOGOVOREN PRVI SUSRET BAJDENA I PUTINA
Next articleGOTOVO – DRAGOVIĆ POTPISAO ZA ZVEZDU, ISPLIVALA FOTKA