DODIK ISMIJAO BAKIRA I RATNU PRIJETNJU LIDERA SDA!

Alijin mali može da skupi svoje jalijaše, a Palmer da ide i oslobodi nas svog prisustva!

Srbi su se borili za Republiku Srpsku i za slobodu srpskog naroda, ni za kakvu BiH, koja će na kraju i istrunuti, izjavio je Srni srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik
Dodik je istakao da je BiH moranje za Srbe, podjeljeno društvo, zemlja koja nema nikakvog smisla, te da je moguće da Srbi imaju svoju državu.
Neće niko pitati Bakira Izetbegovića niti on može donijeti odluku o ratu. Može da skupi neke svoje jalijaše pa da on nešto počne da se tuče – rekao je Dodik Srni.

Dodik ne vjeruje ni da bi Izetbegović mogao nešto suvislo da odgovori kada bi ga pitali šta je smisao BiH.

– To što imate Šarovića koji je spreman da proda interese Republike Srpske za male apanaže i Borenovića je neko drugo pitanje, uvjeren sam da su oni izdajnici i prodane duše – rekao je Dodik.
Prema njegovim riječima, to je zemlja koja je trebalo da bude podjeljena i u vrijeme Dejtonskog sporazuma i ovaj bi prostor napravila stabilnim i sigurnim.

Ovako je, dodao je, neko namjereno ostavio nerješenu situaciju u BiH, iz Britanije, Amerike i sa drugih destinacija slao svoje početničke diplomate da se ovdje vježbaju ne dozvoljavajući da se to riješi.
Dodik je istakao kako se servira priča o multietničkom društvu, a sama njemačka kancelrka je prije nekoliko godina rekla da je to propala koncepcija, i niko više o tome ne govori, osim nekih recidiva ovdje gdje se pokušava napraviti nemoguće.

– BiH će istrunuti na način da će u njoj prestati da funkcionišu organi na zajedničkom niovu, da neće htjeti doći ni Srbi ni Hrvati jer nemaju interesa da tamo dođu i nakon toga nema BiH. Taj trenutak se približava – rekao je Dodik.

Zamjeniku pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuu Palmeru koji se ponovo bavio BiH, Dodik je poručio da ide odavde i oslobodi ovaj prostor svog prisustva.

On je naveo da će se kada prođe vrijeme vidjeti koliko su bile podvala ideje Palmera koje je provodio gurajući rušenje Dejtonskog sporazuma i unitarizaciju BiH.

Realnost je, kako je rekao, takva da BiH ne bi funkcionisala da nije sile i pritiska međunarodnog faktora. “Neka odgovori Palemr, da li bi funkcionisala da nije malignog uticaja SAD i Britanije i EU na funkcionisanje BiH. Njihov uticaj je maligan jer proizvode neefikasnost društva, ne možemo ništa da uradimo”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o vježbi pripadnika Oružanih snaga BiH i SAD na Manjači, Dodik je ponovio da to nije bila NATO vježba, što je, kako je rekao, potvrdio i sam ministar odbrane u Savjetu ministara, ali da ne vrijedi govoriti onome ko neće da sluša i ne vidi činjenice.
On je rekao da je to bila jedna od dvije vježbe koje će se održati, te da je druga na jesen sa Vojskom Srbije čiji ga dolazak na Manjaču raduje.

Dodik je podsjetio da su i iz NATO komande govorili da za svako dalje kretanje BiH prema Alijansi treba posebna nova odluka organa BiH, ali to onima koji ne slušaju ne znači ništa da bi nastavili dalje da lažu da je donesena odluka, a nije.

O posjeti delegacije Crne Gore BiH, kao i Republici Srpskoj, Dodik je rekao da ima nekoliko tema o kojima će razgovarati, a to su putna povezanost i energetska pitanja.

Sve gdje Crna Gora ima interes dodiruje sa Republikom Srpskom koja je, kako je rekao, većinski domintan partner u tim razgovorima.
Ponovio je da je dobra stvar što su predsjednica Srpske Željka Cvijanovićeva i crnogorski premijer Zdravko Krivokapić promovisali ukidanje putarine od Trebinja prema Herceg Novom.

Za vlast koju simbolizuje Milo Đukanović, Dodik je rekao da nije bila prijateljska prema Republici Srpskoj i nije odavala mogućnost partnerstva u posljednjih nekoliko godina, već se opredjelila za partnesrtvo sa muslimanima iz FBiH.

On smatra da je Đukanovića koštala nerealna procjena u odnosu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Previous articleSUTRA ODLUKA O ZABRANI PUŠENJA NA JAVNIM MJESTIMA
Next articleŠTA ĆU SAD? ABORTIRALA SAM A NISAM REKLA NI MUŽU NI LJUBAVNIKU NI MAMI