ĐAJIĆ ĆE TRAŽITI OPOZIV GRADONAČELNIKA

Đajić je gostujući na RTRS dok su se na ulicama Banjaluke odvijali protesti koje je organizovala opozicija, a među kojima se nalazio i Stanivuković, rekao da će biti zatražen njegov opoziv, ali i da će pokrenuti peticija za smjenu gradonačelnika.

Stanivuković na ovo odgovara da nema potrebe da se bilo ko krije iza naroda i da ako žele da pokrenu pitanje njegovog opoziva to mogu i da učine jer SNSD ima većinu u Skupštini grada Banjaluka.

– Ja ih pozivam, provociram, izazivam, zovem, priželjkujem, očekujem i hoću odmah da krenu u opoziv. Prozivam i pozivam i Đajića i lidera SNSD, Milorada Dodika i ministra zdravlja Alena Šeranića i sve te ljude uključene u aferu „kiseonik“, ali i sve druge koji misle da me treba smjeniti, neka odmah sada u oktobru pokrenu moj opoziv – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

On dodaje da je sramotno da niko iz SNSD nije shvatio poruku građana Banjaluke sa zadnjih izbora kada su izgubili poziciju gradonačelnika.

Stanivuković ističe da ako SNSD nakon 365 dana treba dodatna potvrda da im građani Banjaluke ne vjeruju, slobodno neka pokrene pitanje njegovog opoziva jer će ovaj put imati još gori rezultat po njih.

– Doživjeće još veći debakl u Banjaluci nego u novembru prošle godine. Jedva čekam. To će im ujedno biti velika potvrda i za izbore naredne godine da nemaju nikakve šanse – istakao je Stanivuković.

On pita zašto peticija? To je po njemu znak da SNSD nema hrabrosti jer, kako tvrdi Stanivuković, peticija ne vrijedi ništa jer nema nikakvu snagu. Postoji način, kako ističe on, kako se kreće u opoziv.

– Oni kroz Skupštinu to mogu jer imaju većinu, ali će na kraju narod dati konačni sud – kaže Stanivuković za Srpskainfo.

On dodaje da je Đajićeva izjava skretanje pažnje, ne samo sa protesta koji su se desili preksinoć u Banjaluci, već i sa afera koje potresaju Srpsku, a čiji su akteri najviši funkcioneri SNSD.

Stanivuković kaže da tu prevenstveno misli na aferu „Kiseonik“ koja je najveća i zbog koje, tvrdi on, Đajić treba da ide u zatvor.

– Frapantno je da je Đajić preksinoć na javnom servisu priznao da posljednjih nekoliko decenija koriste tehnički kiseonik, a ne medicinski. Đajić je najveći Dodikov poklon opoziciji, ali i najveća šteta za UKC, Republiku Srpsku i zdravstvo. S jedne strane sam zahvalan Dodiku na tom poklonu, dok sam s druge strane tužan. Zahvalan sam mu jer je takvog čovjeka dao opoziciji, ali je žalosno što je takvog čovjeka dao zdravstvu, Srpskoj i zdravstvenim radnicima – naveo je Stanivuković.

On dodaje da vlast pokušava video-snimcima i zapisima, da skrene pažnju sa afera.

– Sada je na potezu isključivo tužilaštvo jer smo mi sve dokaze pribavili i predali im u ruke – ističe Stanivuković.

Previous articleDRUGO SAMOUBISTVO U UKC RS U POSLJEDNJIH DESET DANA
Next articleZBOG SAMOUBISTVA U UKC: PDP POZIVA ĐAJIĆA DA PODNESE OSTAVKU