DA LI OMARSKA POSTAJE OPŠTINA? PAVLOVIĆ PREĆUTAO ODGOVOR ALI OBEĆAO U PISANOJ FORMI

Još nije poznato da li će mjesna zajednica Omarska kod Prijedora dobiti status opštine, za koji su mještani pokrenuli inicijativu prije nekoliko godina.

Ovo pitanje postavio je na današnjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora odbornik Igor Javorić (DNS). On je naveo da mještane Omarske interesuje da li će i kada biti formirana opština.

Zanimljivo je da na ove pitanje nije mogao usmeno da odgovori tokom aktuelnog časa gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je rodom iz Babića, mjesta koje bi trebalo da uđe u sastav opštine Omarska, ukoliko se naravno osnuje.

Pavlović je odgovor na ovo pitanje Javoriću obećao u pisanoj formi.

U oktobru prošle godine, uoči početka izborne kampanje u javnosti je objavljen snimak razgovora predsjednika SNSD Milorada Dodika sa mještanima Omarske.

Na tom snimku se čuje da Dodok mještanima poručuje da će u narednih mjesec dana biti pokrenuta procedura da se Omarska proglasi opštinom, te da će u narednih šest mjeseci, dok prođu zakosnke procedure, biti donesen zakon o formiranju opštine Omarska.

Podsjećamo, inicijative da se od Prijedora kao samostalne opštine odvoje Omarska i Kozarac pokrenute su 2019. godine.

Inicijativu za formiranje opštine Omarska usvojili su odbornici u Skupštini grada Prijedora okupljeni oko SNSD, a potom je uputili u Vladu RS i NS RS.

U lokalnoj Skupštini nije se raspravljalo o inicijativi za formiranje opštine Kozarac, iako je nekoliko puta bila na predloženom dnevnom redu.

Izvor: srpskainfo

Previous articleNOVE MJERE NE STUPAJU NA SNAGU ODMAH ,VEĆ OD 21. MAJA
Next article“ALUMINA”: LITVANCI IZVLAČILI NOVAC IZ SRPSKE I LIČNO SE BOGATILI