ĆULUM UOČI LIKVIDACIJE: “IMAM DVIJE OPCIJE – VRATITI SE U KPZ FOČA ILI ZAVRŠITI U KANALU

Banjalučanin Slaviša Ćulum (34) uoči izlaska iz zatvora prošle godine slutio je da mu je život ugrožen i imao informacije da mu se sprema ubistvo, istakla je danas u Okružnom sudu Banjaluka njegova majka Slavica Maletić.

Ćulum je sa desetogodišnje zatvorske kazne u KPZ Foča izašao 16. aprila prošle godine, a 15. maja je izrešetan u sačekuši u blizini porodične kuće u mjestu Dragočaj kod Banjaluke, kada su u njegovom pravcu ispaljena 22 hica iz automatskih pušaka.

Za ovo teško ubistvo danas je u Okružnom sudu Banjaluka počelo suđenje Banjalučaninu Siniši Šakiću (36) zvanom Kinez.

Upravo je njega, kao i Jovana Jošila, sa kojima je Ćulum od ranije imao sukobe i neraščišćene odnose, Ćulumova majka označila kao osobe koje su njenom sinu “spremali ubistvo”.
Navela je kako joj je Ćulum pričao da je u zatvor dolazio “neki momak” i ispričao da je zajedno sa Jošilom bio na slavi.

“Slušao je razgovor kad su Jošila pitali – ‘Ćulum brzo izlazi iz zatvora, bojiš li se osvete’. On je na to bahato odgovorio -‘Što bih se bojao, ja mogu platiti da ga ubiju’. To je rekao Jošilo, a on i Siniša Šakić su braća po zlu”, izjavila je Maletić.

Isto je tokom svjedočenja izjavio i njen suprug, a Ćulumov očuh, Branislav Maletić.

On je ispričao i razgovor koji su imali jedne večeri, po izlasku iz zatvora, kada je Ćulum izjavio da je siguran da će ga “rafalom negdje sasjeći, da li sutra, za mjesec, godinu…”

“Govorili smo mu da ne priča gluposti, ali on je bio siguran u to. Rekao je – ‘Ja imam samo dvije opcije, da se vratim u KPZ Foča ili da me nađu kao džukelu u kanalu. Ja sam izabrao ovo drugo, jer neću nikoga napadati i ubijati’”, kazao je Branislav Maletić.

Ćulumovi roditelji danas su zatražili najstrožiju kaznu za Šakića, a koji je optužen kao direktan izvršilac ubistva, a oboje su i plakali u sudnici.

Majka je govorila i o smrti mlađeg sina Nedeljka Ćuluma (19), koji je ubijen u razmjeni vatre 2010. godine, za šta se sudilo Jošilu i utvrđeno da je pucao iz “nužne odbrane”, ali i o tome kako su Slaviša i Šakić neposredno prije tog perioda bili u prijateljskim odnosima, da bi onda, iz nerazjašnjenih razloga, postali “zakleti neprijatelji”.

Tvrdi i da je Slavišu bratova smrt promijenila i “slomila”, da je tokom boravka u zatvoru bio “posvećen Bogu”, te da je imao plan da po izlasku ode u Njemačku gdje ima sina. Istakla je i kako joj je Slaviša jednom prilikom povjerio da je preko posrednika dobio usmenu poruku od Jošila u kojoj je navodno pitao “Koliko traži kao nadoknadu da se ne sveti”, na šta je ovaj odgovorio “Moj brat nije na prodaju”.

“On se nikoga nije bojao, ali nije očekivao da će ga ubiti ovako kukavički”, istakla je Slavica Maletić.

Previous articleHIT PREDSTAVA “TEŠKO JE REĆI ZBOGOM” PREMIJERNO U BANJALUCI I PRIJEDORU
Next articleKRIVOKAPIĆ STIGAO U BANJALUKU, DOČEKAO GA VIŠKOVIĆ