BRUTALNO UBISTVO MONAHA KOD ŠIPOVA: OPTUŽENI DRAGAN ŠEVO TVRDI DA „NIJE KRIV”

Dragan Ševo (41) negirao je danas krivicu za ubistvo monaha Stefana Ačića koje je počinjeno u decembru prošle godine u manastiru Glogovac nadomak Šipova.

Ševo je pred sudijom za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci izjavio da “nije kriv” za optužbe koje mu se stavljaju na teret optužnicom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a koja ga tereti da je počinio teško ubistvo iz koristoljublja.

Ševo je optužen da je 7. decembra prošle godine oko 18.30 časova došao u konak manastira u mjestu Babići u namjeri da od monaha, kojeg je poznavao od ranije, zatraži novac na zajam. Do sela ga je automobilom ”reno kangu” dovezao N. P.

U optužnici se navodi da je Ševo sa žrtvom sjedio za stolom u prizemlju konaka, a na kojem se nalazila kesa sa novcem, i zatražio da mu pozajmi određeni iznos, što je ovaj odbio.

“U nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao je od stola i otišao do kuhinje. Oštećenom je potom prišao s leđa vadeći iz džepa preklopni nož, sa zelenom drškom i oštrice dužine osam centimetara”, stoji u optužnici.

U trenutku kada je monah krenuo da ustane od stola, Ševo mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša. Potom je sa stola ukrao kesu u kojoj se nalazio novac u kovanicama od 566 КM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara.

Zatim je od ranjenog monaha zahtijevao još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka, odakle je uzeo još 510 КM i 110 evra.

“Sa ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 КM optuženi je napustio konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, s vanjske strane zaključao vrata i ključ ponio sa sobom”, dodaje se u optužnici.

Usljed masivnog iskrvarenja, žrtva je preminula u 20.15 sati.

Ševo je uhapšen dva dana nakon zločina u jednom banjalučkom motelu, a neposredno prije hapšenja je sam sebe izrezao nožem. Tokom istrage je priznao ubistvo, tvrdeći da nije imao namjeru da ubije monaha već da ga “zaplaši”.

Za djelo koje mu se stavlja na teret, zaprijećena je kazna od najmanje deset godina ili dugotrajni zatvor.

Previous articleDVOJICA MLADIĆA ZAROBILA I SILOVALA DJEVOJČICU! UŽASAN ZLOČIN POTRESAO HRVATSKU
Next articleZAPOŠLJAVANJE U SEKRETARIJATU ZA IZBJEGLICE RS NEZAKONITO