BOLNA ISPOVIJEST ZLOSTAVLJENE ŽENE: MUŽ SVEŠTENIK ME JE SILOVAO 7 PUTA DNEVNO, A ONDA JE SIN URADIO ŠOKANTNU STVAR

Kada je istina o mučenju ove žene otkrivena čak je starješina pomenutog odjeljka baptističkog kulta nadležnima rekao da mu nije jasno “kako čovjek može da odgovara za nešto što nije zločin”

Džoj Haris je bila udata za radikalnog pastora Larija Harisa koji je propovijedao da žena mora da se povinuje svakoj muškoj želji, a onda otkrila da ju je muž tokom četrdeset godina braka silovao sedam puta dnevno.

Lari i Džoj preselili su se iz Amerike u Australiju 1994. godine u sklopu misije jednog odjeljka baptističke crkve (Valley Forge Baptist Church), koji je od strane bivših pripadnika okarakterisan kao kult.

– Učio je i mene i svoju pastvu da žena treba da se povinuje muškarcu kao Bogu, govorio je da to piše u Bibliji. Mislio je da što me više puta siluje to će veći muškarac biti, pa se to s vremenom povećavalo i pogoršavalo – ispričala je Džoj 2017. godine.

Kada je istina o mučenju ove žene otkrivena čak je starješina pomenutog odjeljka baptističkog kulta nadležnima rekao da mu nije jasno “kako čovjek može da odgovara za nešto što nije zločin”. Sličan stav zauzeo je i jedan od njihovih sinova, Kevin, koji je također pastor u jednom od radikalnih ogranaka crkve.

– On je prekinuo sve veze sa mnom i krivi me za sudbinu svog oca. Kevin kaže da sam ja za sve kriva jer ne razumijem Boga i Bibliju i da sam sve zaslužila jer nisam umjela da pokažem pokajanje i poniznost – rekla je Džoj o svom sinu.

U intervjuu objavljenim sa Kevinom on nije mogao da odgovori na pitanje kako je njegova majka zaslužila sva ta silovanja, već je demonstrativno napustio prostoriju.

Pastor Lari Haris trenutno služi petogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja svoje žene.

Previous articlePAHOR I MILANOVIĆ: Z.BALKAN ŠTO PRIJE U EU
Next articleDODIK KUHA UZ PJESME OMILJENOG MU PJEVAČA