BELIVUK PLANIRAO DIJANU ZA ŠEFA MUP DAN NAKON UBISTVA VUČIĆA

Raskrinkana cijela akcija stranih službi, MAFIJE I IZDAJNIKA U SNS!

Šef “kavačkog klana” Crnogorac Radoje Zvicer, njegova desna ruka za Srbiju Velja Nevolja, u saradnji s pojedincima iz aktuelne vlasti i policije, pripadnicima pojedinih opozicionih stranaka imali su spisak funkcija za dan poslije. Tačnije, nakon atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića!

– Službe bezbjednosti su došle do kompletnog scenarija koji je pripreman u Srbiji, u vezi s ubistvom predsjednika. Ko je sve bio uključen od ministara, pripadnika policije i medija. Koja strana služba ih je vodila kao nevidljiva ruka. Ono što mogu za sada da vam kažem, kad je u pitanju analiza službi, jeste da su mozgovi operacije bili u Crnoj Gori. Da se tačno zna ko je iz službe dužio “kavački klan” i za koje sve akcije su ih koristili, a zauzvrat im nudeći mirnu luku za djelovanje na tržištima narkotika širom Evrope. Kako je Vučić postajao sve veća prjetnja narko-dilerima, a u isto vreme dizao glas zbog položaja Srba u regionu, bio je dovoljan okidač da se na njega usmjere različiti interesi, prenosi Srpski telegraf.
Tako su prvo pridobili njegove bliske saradnike koji su za novac i položaj bili spremni sve da učine. Zna se da je bio plan da jedan od ministara u vladi zauzme Vučićeve pozicije, što u stranci, što u državi. Dogovarali su se i ko će BIA da preuzme kad smjene Batu Gašića, kao čovjeka odanog Vučiću. Bukvalno su imali spisak funkcija i za neka manje važna mjesta. Ko će recimo za državnog sekretara. Imali su svoj spisak eventualnih protivkandidata koje treba počistiti, tačnije sve one bliske Vučiću. Zato su ih kriminalni djelovi policije pratili i prisluškivali da bi im se našlo nešto što može da se iskoristi protiv njih – otkriva naš izvor iz jedne bezbjednosne službe.

O upletenosti pojedinih stranih službi u ovaj slučaj govorio je i predsjednik Vučić.

– Imali su mnoge štek-stanove, uz pojedine ambasade, što je za mene bilo nevjerovatno – otkrio je Vučić gostujući na TV Prva, na kojoj su prikazani snimci Belivukove kuće u Ritopeku, koju su ovi kriminalci koristili za mučenje, sakaćenje i ubistva.

Dva plana atentata Član ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je odlučio da progovori, da podsjetimo, potvrdio je istražnim organima da je postojao plan likvidacije predsjednika Vučića. Zbog toga je i nabavljen arsenal oružja koji je potom policija zapljenila u kući smrti u Ritopeku. Trebalo je mecima iz teškog mitraljeza brauning sakrivenog u kamionu s ceradom izrešetati Vučićev blindirani automobil na mjestu određenom za zasjedu. Ekipa ubica bi tada pobjegla pripremljenim vozilima parkiranim u blizini, iskoristivši paniku. Prema planu B, atentat na predsjednika bi bio izveden na nekom od trgova prilikom njegove posjete i druženja s okupljenim narodom i to hicima iz dva ukrštena snajpera koji pokrivaju cijeli prostor. On je naveo i da je ekipa ubica imala doušnike u bezbjednosnim strukturama koji su trebali da dojave vrijeme i maršrutu kretanja predsjednika.
Dr Orhan Dragaš, stručnjak za bezbjednost, kaže da se Vučić ponaša kao ozbiljan i odgovoran državnik iako je svakodnevno izložen više nego uznemirujućim saznanjima vezanim za planiranje njegove likvidacije.

– Predsjednik Vučić je iznio izuzetno uznemiravajuće činjenice u vezi s planovima Belivukove grupe i najopasnije je relativizovati rizik kojem je izložen, a to upravo rade njegovi politički oponenti. Još opasnije je što su Vučić i njegova porodica izloženi pokušaju kriminalizacije, čime se pravi atmosfera da je normalno i logično da ga neko likvidira. Predsjednik uprkos svemu pokušava da smiri situaciju. Ponaša se kao državnik i nastoji da ne stvara paniku – kazao je Dragaš, podsjetivši da su bile slične prilike pred ubistvo Zorana Đinđića:

– Sve ovo već smo gledali 2003. i znamo, nažalost, kako se završilo. Recept je potpuno isti, ali ja sam uvjeren da baš zbog te naučene lekcije nećemo imati tragičan ishod kakav smo imali u to vrijeme. Sjetimo se da je i Đinđić pričao da ne vjeruje da je Bagzi htio da ga ubije kod Arene da ne bi širio paniku. Važno je šta na tom polju rade BIA, MUP i strukture u vojsci koje su odgovorne za Vučićevu bezbjednost. Na njima je presudna odgovornost za to da li će u ovom izuzetno ozbiljnom slučaju koji prevazilazi razmjere klasičnog kriminala pobjediti pravo i država ili će trijumfovati ubice i zločinci.

Svetozar Sveta Vujačić, savjetnik ministra policije Aleksandra Vulina, upozorava da bi Srbija otišla u sunovrat ako bi mafiji pošlo za rukom da usmrte predsednika.

– Država se po svim pitanjima ne bi povratila za 20 godina – izričit je Vujačić.

Previous articleRAKIJA IZ BOSANSKE KRUPE NAJBOLJA NA SVIJETU
Next articleOVO JE NAJBIZARANIJI POSAO U SVJETSKOJ ISTORIJI