BANJALUČKA PIVARA NAPUSTILA BERZU

Skupština akcionara „Banjalučke pivare“ prihvatila je danas da ta kompanija promijeni pravnu formu i postane društvo sa ograničenom odgovornošću.

Vanredna i specijalna Skupština akcionara „Banjalučke pivare“ održana je danas u Banjaluci i prisustvovali su joj svi akcionari.

„Propisanom većinom glasova akcionara Skupština je usvojila sve predložene odluke“, naveli su iz „Banjalučke pivare“.

Tako je usvojena Odluka o promjeni pravne forme iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću, te Odluka o organizovanju d.o.o.

Usvojena je i Odluka o razrješenju dužnosti Upravnog odbora „Banjalučke pivare“ koji su činili Hon Nicholas Penny Nicholas Mark Staveley, Kevin Smith, Marcus Hannah, Travis Willis Davis i Radenko Milaković, a razlog je promjena pravne forme.

Ograni d.o.o. biće Skupština (osnivač) i Direktor.

„Jedini akcionar i vlasnik sa 100 odsto učešća u akcionarskom kapitalu „Banjalučke pivare“ je „Altima UK Value Investment Limited“. Ukupan osnovni kapital iznosi 2.703.467 KM. Nakon promjene pravne forme ukupan kapital ostaje nepromijenjen“, navedeno je iz „Banjalučke pivare“.

Direktor Banjalučke berze Milan Božić donio je danas Rješenje o privremenom zaustavljanju trgovanja hartijama od vrijednosti “Banjalučke pivare”.

Podsjećamo, CAPITAL je prošlog mjeseca objavio da “Banjalučka pivara” napušta berzu, odnosno mijenja pravnu formu, te da su iz te kompanije naveli da je prednost promjene prilagođavanje tržišnim okolnostima, uz mogućnost racionalnijeg poslovanja i stvaranja dobiti, te mogućeg jačanja poslovnih kapaciteta i efikasnijeg upravljanja društvom.

“Banjalučka pivara” prošlu godinu završila je sa dobiti od 1,29 miliona KM, ali u prvom polugodištu ove godine bilježi gubitak od 1,4 miliona maraka.

Fond Altima Partners kupio je pivaru 2006. godine.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Previous articleČETIRI GODINE MUČILI DIJETE
Next articleU AFGANISTANU UGAŠENO 150 MEDIJA