ADVOKAT ZELJKOVIĆA I OSTALIH OTKRIO: TUŽILAC SE NAJVIŠE BAVI MARŽAMA I SPORNIM KONZORCIJUMOM

IZVOR: ŽELJKO SVITLICA, MONDO.BA

Advokat Miloš Stevanović smatra da, iako prijedlog za produženje pritvora za osumnjičene za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske sadrži 158 stranica, nema osnova za produženje pritvora protiv bilo koga.

Ovom istragom, uz bivšeg direktora Instituta Branislava Zeljkovića, obuhvaćeni su direktor firme “Prokontrol” Slavko Bojić, direktor “Promedinga” Dragan Dubravac i vlasnik i direktor firme “Travel for fan” Saša Marković.

Stevanović, koji je Bojićev i Markovićev advokat, rekao je novinarima da se za ovu dvojicu optuženih pritvor traži kako bi tužilac imao vremena da sasluša još četiri ili pet svjedoka.

Prema njegovim riječima, istraga je proširena, te tužilac ispituje Bojiću povezana lica i knjigovodstvene radnike, dok se protiv Markovića vodi istraga i za nabavke za dobojsku bolnicu.

“Tužilac se i dalje bavi pitanjima marži, smatra da su one bile nesrazmjerno velike. Glavni problem oko kojeg imamo različita pravna tumačenja jeste taj što tužilac tvrdi da nije moglo da postoji zaključenje ugovora o konzorcijumu, s obzirom na to da firme Bojića i Markovića nisu bile registrovane za trgovinom medicinskom opremom, ali su bile u konzorcijumu sa firmom `Promeding`”, rekao je Stevanović.

On smatra da će današnje ročište potrajati satima, te se nada da će Sudsko vijeće, umjesto pritvora, osumnjičenima odrediti mjere zabrane kontaktiranja sa drugim svjedocima.

U Okružnom sudu Banjaluka danas se održava ročište radi razmatranja prijedloga za produženje pritvora bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut.

Previous articleNUTRICIONISTA RADMILA BALDIĆ ODGOVORILA STANIVUKOVIĆU
Next articleODJEKUJE PUCNJAVA U BEJRUTU