RASPADA LI SE LIGA BIH? KOŠARKAŠKI HAOS KOJEM SE NE VIDI KRAJ

KS RS najavio je povlačenje novih poteza…

IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Košarkaški savez Republike Srpske zatražiće odgađanje početka Lige BiH za muškarce i zahtijevati hitno održavanje sjednice UO KS BiH, zaključak je sastanka najužeg rukovodstva KS RS i predstavnika klubova iz RS koji se takmiče u bh. eliti koji je večeras održan u Istočnom Sarajevu!

“Stav Košarkaškog saveza Republike Srpske, odnosno svih klubova, službenih lica, delegata i sudija, jeste da neće pristati na ovo pravno nasilje i da se neće odazvati na ovu ligu. Dužni smo da uvijek imamo neku rezervnu opciju. Sportski interes svih je da se prvenstvo BiH igra, da Savez počne da radi svoj posao. Ako do toga ne dođe, mi moramo da ponudimo klubovima drugu opciju”, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević.
A nova opcija, prema nezvaničnim informacijama, mogla bi da bude – nova liga BiH!

Kako prenosi portal Sport DC, moguće je formiranje novog takmičenja na nivou BiH, koja bi, navodno, vrlo brzo mogla da se formira.

Podsjetimo, haos u košarkaškoj Ligi BiH nastao je ljetos, kada su Igokea, Borac i Spars odbili da nastupe na završnom turniru u Širokom Brijegu.

Na parketu Pecare pojavio se samo domaćin, koji je kasnije proglašen za šampiona, dok su “buntovnici”, odlukom komesara Nadira Koredžije, izbačeni u niži rang.

Tu odluku odbacila je Takmičarska komisija KS BiH, dok Upravni odbor bh. kuće košarke nije uspio da se usaglasi, tako da prethodna sezona još uvijek nije verifikovana.

Ipak, uprkos tome, obavljen je žrijeb za narednu, koja bi trebalo da startuje prekosutra.

Previous articleTRAGEDIJA U BIJELJINI: BUKNUO POŽAR U KUĆI, ŽENA SE UGUŠILA OD DIMA
Next articleBIL KLINTON U BOLNICI