Potresi u Evroligi, više ne vjeruju u Đordiju!

Veliki problemi u Evroligi, klubovi su nezadovoljni.

IZVOR: MN PRESS

Kakva će biti budućnost Evrolige? U ovom trenutku to djeluje veoma neizvjesno i praktično “visi u vazduhu”.

Tako izgleda tekst koji je napisao španski “Mundo deportivo” pozivajući se na svoje izvore poslije dva sastanka predstavnika klubova i čelnika evropskog takmičenja održanih tokom prethodne nedjelje.
Na njemu su klubovi izrazili nezadovoljstvo, posebno protiv Đordija Bertomeua koji je izgubio njihovo povjerenje. On će napustiti svoju poziciju na čelu takmičenja na kraju ove sezone i to je jedina stavka oko koje su bili složni, navodi ovaj list.

“Od 13 klubova su neki bili zadovoljni trenutnim stanjem i traže samo neke male izmjene, a to su Barselona, Real i Baskonija. U isto vrijeme tu su i drugi koji traže radikalne promjene, posebno u ekonomskom smislu i žele veće prihode, čak prijete i povratkom u FIBA. U toj grupi su Makabi Tel Aviv, Panatinaikos i Olimpijakos”, piše u tekstu.

Nisu jedini, veliki broj timova je nezadovoljan novčanim prihodima koje stvara Evroliga, posebno zbog činjenice da se takmiče najjači evropski klubovi i svi oni žele veći “dio kolača”. Koliko god da postoje prijetnje o napuštanju takmičenja, zaboravlja se i jedan ugovor koji ima zanimljivu klauzulu.

“Put za one koji bi htjeli da se vrate pod okrilje FIBA bi bio mnogo komplikovan. Ne treba zaboraviti da je 13 klubova potpisalo ugovor sa kompanijom ‘IMG’ i Evroligom do 2026. godine. Sankcije za eventualni odlazak iznose 10 miliona evra”, podsjećaju u tekstu.

Dakle, prilično je jasno da nezadovoljni klubovi neće tek tako moći da se vrate u FIBA, ali se vidi da su na pomolu neke promjene.

Previous articleBrutalni Bjelica! Srbin srušio Lebrona i Lejkerse
Next articleAmerički predsjednik odabrao diplomate koje treba da riješe problem Kosova