JOKIĆ URADIO NEZAMISLIVO, TO NIJE VIĐENO 50 GODINA

Sezona za anale srpskog centra, sada je to potpuno jasno! Nikola Jokić prosto mora da bude proglašen za najkorisnijeg igraća NBA lige!

Regularna sezona je gotova, a ono što je srpski centar u dresu Denver Nagetsa uspio da ostvari nije viđeno praktično 50 godina!

U noći između nedjelje i ponedjeljka odigrani su i poslednji mečevi regularnog dijela sezone, a naš košarkaš je zabilježio nastupe na sva 72 meča Denvera. I to kakve nastupe.

Ovo je konačni saldo – Nikola Jokić je regularni dio sezone okončao sa 1.898 poena, 780 ostvarenih skokova i 599 podijeljenih asistencija.

On je time postao tek treći čovjek u istoriji NBA lige koji je bio rangiran u TOP 5 igrača u sve tri kategorije – bio je treći najbolji poenter lige, peti najbolji skakač i treći najbolji asistent!

Prije njega, to su uspjeli da urade samo legendarni košarkaši Elgin Bejlor i Vilt Čemberlen!


Kada znamo da je Bejlor svoju NBA karijeru okončao 1971. godine, a Čemberlen 1973. godine, jasno je koliko dugo se čekalo da se pojavi neko kao Jokić – praktično 50 godina!

Za ljubitelje statistike, Jokić je sezonu okončao sa 56.6% uspješnosti šuta iz igre, 38.8% uspješnih šuteva za tri poena i 86.8% uspješnih slobodnih bacanja, što takođe pokazuje svestranost Srbina. Sada je samo potrebno da uslijedi ono što svi očekujemo, a to je MVP nagrada.

Nikola Jokić – najkorisniji igrač NBA lige!

Previous articleRADNICI GRAS-A STUPILI U ŠTRAJK GLAĐU ZBOG NEISPLAĆENIH PLATA
Next articleU TOKU IZMJEŠTANJE MIGRANATA IZ CENTRA BIHAĆA U KAMP LIPA