HAOS ZBOG KARTONA, SRBIJA MOŽDA I BEZ 9 FUDBALERA

Dragan Stojković je u pravoj dilemi pred meč sa Azerbejdžanom.

IZVOR: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” igra pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a protivnik je Azerbejdžan.

Iako smo svi mislima već okrenuti ka “velikom finalu” za odlazak na Mundijal protiv Portugala u novembru, prvo je potrebno pobijediti neugodne Azerbejdžance i tako obezbijediti makar baraž, koji će biti i te kako težak, pa je stoga i Dragan Stojković u velikoj dilemi.

Da li odmarati fudbalere kako ne bi rizikovali kartone, samim tim i suspenziju za meč sa Portugalom, ili izaći protiv Azerbejdžana bez ikakvih kalkulacija, sve kako bi “orlovi” lakše stigli do tri boda?

Nikola Milenković je izgubljen za meč zbog povrede, dok su FIlip Đuričić i Strahinja Pavlović zbog naivnih kartona protiv Luksemburga takođe nedostupni protiv Azerbejdžana, a problem je što još čak šestorici igrača prijeti isti scenario – i to za najvažniji meč protiv Portugala.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo dovoljno je da dobijete dva žuta kartona i morate da pauzirate, a nažalost u srpskom timu to se i te kako nataložilo i stvara velike brige.
“Raspolažemo sa svim informacijama, ukupno šestorici fudbalera prijeti suspenzija za Portugal. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu, to ću odlučiti možda i na dan meča, tako da nema presinga da nešto mora. Treba biti pametan i napraviti tim koji je sposoban da riješi utakmicu u svoju korist”, rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Ugroženi su kapiten Dušan Tadić i najbolji strijelac Aleksandar Mitrović, potom i ključni čovjek na sredini terena Nemanja Gudelj, odnosno još Nemanja Radonjić, Nemanja Maksimović i Uroš Spajić.

Ako bi svi oni preskočili meč protiv Luksemburga, to znači da bi Srbija bila bez čak devetorice manje-više standardnih igrača, što bi zaista bila “kocka”. Djeluje da Piksi neće doći u situaciju da podnese toliki rizik, ali će sigurno pojedine fudbalere zaštiti i ostaviti ih na klupi, pa uvesti ako se situacija ne bude odvijala kako je zamišljeno.

Vjerovatno je i da će igrači poput Tadića i Mitrovića insistirati da igraju, ali pred Piksijem je da donese konačnu odluku, a podsjetimo da je često znao da iznenadi sastavom i pošalje na teren igrače koje niko nije očekivao.

“Ko god bude igrao, znam da će dati maksimum”, zaključio je on.

Previous articleODUZET “PASAT” U SRPCU
Next articleOVO SU NAJHRABRIJI HOROSKOPSKI ZNAKOVI: PRESKAČU SVAKU PREPREKU