HAOS U SARAJEVU: NAVIJAČI UPALI NA TRENING I TUKLI IGRAČE!

Navijači Sarajeva prekinuli trening i nasrnuli na igrače, intervenisala i policija. Upitno finale Kupa BIH.
Košmarna sezona Sarajeva u kojoj je bordo ekipa ispustila ogromnu prednost sa polusezone i ostala bez titule, završava se na najgori mogući način.

Grupa navijača ovog kluba upala je u ponedjeljak ujutro na trening Sarajeva i fizički napala igrače, pa je morala da interveniše i policija.
Sarajevski mediji navode da je najgore prošao Dušan Hodžić, dok je pošteđena tek nekolicina fudbalera koji su pružali nešto bolje partije od ostatka ekipe.

Napada na igrače potvrdili su i iz kluba, te naveli da će poduzeti sve korake da zaštite igrače i osoblje.
Nakon ovog napada upitno je održavanje treninga, ali i odigravanje finalne utakmice Kupa BIH, koje se treba igrati u srijedu u Zenici.

“Danas je prije zakazanog treninga prvog tima FK Sarajevo u Trening centar Butmir upala grupa mladića, koja je fizički nasrnula na igrače koji su se u momentu tu nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica.

Klub najoštrije osuđuje čin upada u TC i napada na igrače, te informiše javnost da će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja.

Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. maja u Zenici.

Rukovodstvo FK Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritke, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv”, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Previous articlePREDSJEDNIK TREBINJSKOG SUDA: VUKANOVIĆ NAS VRIJEĐAO, POGLEDAJTE VIDEO SUSRETA VUKANOVIĆA SA SUDIJAMA
Next articleDRAŠKOVA SARADNJA SA SNSD AGENCIJOM “STARS&MORE”