ĐOKOVIĆ DOŽIVIO ŠOK, MUČIO SE, PA POKAZAO KO JE GAZDA

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u 4. kolu US opena savladao Amerikanca Džensona Bruksbija.

Novak Đoković je u četvrtfinalu US opena! Očekivano, ali uz dosta više muka nego što je moglo da se pretpostavi.

Najbolji teniser svijeta savladao je Džensona Bruksbija 3:1, po setovima 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, i tako poslije početnog šoka postavio stvari na svoje mjesto.

Nije bilo lako, tri sata je ponovo Novak morao da provede na terenu, ponovo je izgubio prvi set kao i protiv Keija Nišikorija, ali nije bilo panike. Ruku na srce, bio je to jako loš set Đokovića, sa pregršt grešaka, ali i fenomenalnih poteza mladog Bruksbija.

Dvadesetogodišnji Amerikanac je bio izvanredan u prvih sat i po igre, dok je imao snage i fokusa da muči Đokovića, ali i dok Srbin nije malo navikao na nesvakidašnju igru rivala.

Poslije perfektnog seta u kojem je napravio samo jednu grešku, od Bruksbija se očekivalo da bi mogao da ozbiljno namuči Đokovića i u nastavku. To jeste donekle bio slučaj, ali je i Novak ubrzavao igru i podizao nivo igre.

Nije ovo bio najbolji Đoković, iako je u posljednja tri seta prepustio samo sedam gemova. Mnogo ih je bilo maratonskih, jedan čak i od 20 minuta koji je pripao Amerikancu, ali je evidentno da bi Đoković u svojoj igri morao da ima još nekoliko “brzina”.

Protiv Matea Beretinija, Italijana koji ga čeka u četvrtfinalu, Đoković će morati da bude daleko bolji. Biće to repriza finala Vimbldona, a Novak je sada prišao na samo tri pobjede od svetog grala zvani “kalendarski grend slem”…

Previous articleKOŠARAC POTROŠIO SAMO 16800 KM NA UGOSTITELJSKE USLUGE
Next articlePANDEMIJA OSTAVILA POSLJEDICE NA MENTALNO ZDRAVLJE DJECE