CIRKUS NA TERENU ZBOG GOLA U 100. MINUTU: SUDIJA GLEDAO VAR 8 MINUTA

Svakakve smo stvari gledali sa upotrebom VAR-a, ali ovako nešto nikada.

IZVOR: STREAMABLE/SCREENSHOT

Nevjerovatne scene viđene su na meču južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Iako je meč završen 0:0, viđen je pogodak koji je napravio haos na terenu.

Ekvadorci su u namjeri da iz meča izvuku bar bod odugovlačili cijeli meč, a Kolumbija je napadala. Tražen je penal nad Falkaom u 95. minutu, ali sudija ga nije dosudio, da bi u 100. minutu meča viđen pravi cirkus na terenu.
Štoper Jeri Mina je postigao gol glavom poslije prekida i mislio je da je donio pobjedu svom timu. Svi iz ekipe Kolumbije su utrčali na teren, a Mina je izveo kompletan pobjednički ples pored aut linije. A onda se oglasila pištaljka i sudija je otišao da provjeri pogodak!

Gledao je snimak čak osam minuta, vijećao sa kolegama i na kraju pokazao da je Jeri Mina igrao rukom i da gol ne važi! Pogledajte cijelu tu zbrku!
U derbiju južnoameričkih kvalifikacija Brazil je pokazao moć i savladao je Urugvaj sa čak 4:1. Blistao je vezista Lidsa Rafinja sa dva gola, Nejmar je dao jedan i dva puta je asistirao.

Argentina je dobila Peru sa 1:0 pošto je Lautaro Martinez dao jedini gol na meču, a mogli su Peruanci do boda da Jotun nije promašio penal u 65. minutu.

Previous articleNOVAČE, ODUSTANI! PETORICA SE MOLE DA ĐOKOVIĆ NE IZAĐE NA TEREN
Next articleUNUK SJEKIROM UBIO SVOJU BAKU