ATP se konačno oglasio u vezi s Đokovićem

Iz kancelarije ATP prije svega je navedeno kako u potpunosti poštuju žrtve koje je narod Australije podnio od početka pandemije virusa korona i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. “Komplikacije posljednjih dana u vezi s ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila”, stoji u saopštenju.

Naravno, osvrnuli su se i na dešavanja koja su nekoliko dana najvažnija sportska tema.

“Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedjeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtjevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedjeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedjelja pred nama”.

Takođe ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

“U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju vjerujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori s pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena”, zaključuje se u saopštenju.

Ðoković odradio trening na “Rod Lejver areni”
Najbolji teniser svijeta odradio je trening na “Rod Lejver areni” u Melburnu, rano jutros po našem vremenu.

Kako prenosi AFP, Ðoković je bio prvo u teretani, a poslije toga je sa svojim timom nastavio pripremu za predstojeći Australijan open na centralnom terenu kompleksa.

Previous articlePrvi put urađena transplantacija genetski modificiranog srca svinje na čovjeka
Next articleRepublika Srpska prodaje HET!