Kobna greška koju je napravio Boldvin! Ipak će odgovarati za smrt koleginice?

Holivudski stručnjaci istakli važne elemente.

IZVOR: PROFIMEDIA

Alek Boldvin ubio je slučajno snimateljku, a ranio režisera na snimanju filma “Rust” u Nju Meksiku. Glumac je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtio Halinu Hačins a ranio režisera Džoela Suzu, koji se po izlasku iz bolnice oglasio za medije.

Javnost već danima bruji o posljedicama koje bi mogle da snađu Boldvina, odnosno da li će i kako glumac odgovarati zbog nesreće na snimanju, a holivudski pravni stručnjaci sada su iznijeli svoje procjene.

Kako navode, glumac bi se mogao suočiti sa nizom pravnih izazova, uključujući moguće krivične prijave – kao osoba koja je povukla okidač i kao izvršni producent, odgovoran za bezbjednost na setu.

“Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću”, rekao je Brajan Karpenter, holivudski konsultant za vatreno oružje.

“Radi bezbjednosti svo vatreno oružje koje se koristi u filmskim i tv produkcijama obično je usmjereno na lažnu tačku, a nikako ne na opremu. Nikada ne dozvoljavate da oružje pokriva nešto što ne namjeravate da uništite”, nastavio je Brajan iz firme Dark Thirty Film Services, koja se bavi uslugama, obukom i iznamjljivanjem oružja za filmsku i TV produkciju.
Ipak, Boldvin bi mogao da se suoči sa ubistvom iz nehata, rekao je za Ney York Post advokat Džozef Kosta iz Los Anđelesa.

“Kao izvršni producent ste u poziciji kontrole i možete biti krivično gonjeni”, rekao je on.

Advokat za krivična djela Novog Meksika Erlinda Džonson, bivši državni i savezni tužilac, rekla je da se glumac suočava sa mogućom krivičnom odgovornošću za ubistvo iz nehata.

“Sve što država treba da dokaže da je bio umiješan u zakonito , ali opasno djelo i nije postupio oprezno”, rekla je ona i dodala da slučajno ubistvo iz nehata je krivično djelo četvrtog stepena sa maksimalnom kaznom do 18 mjeseci.
Kako kaže, Boldvin bi mogao da tvrdi da mu je neko dao pištolj, ali na njemu je bila obaveza da se lično uvjeri da nema pravih metaka.

Podsjetimo, snimateljka Halina Hačins (42) nažalost je preminula zbog prostrelne rane, a reditelj Džoel Suza je nekoliko sati zadržan u bolnici i pušten na kućni oporavak.

Svjedoci s lica mjesta rekli su da Alek Boldvin nije mogao da se smiri od šoka zbog tragedije, a nekoliko sati kasnije prvi put se oglasio na Tviteru.

“Ne postoje riječi koje bi opisale moj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj duboko poštovanoj koleginici. U potpunosti sarađujem sa policijskom istragom kako bi bilo otkriveno kako je došlo do tragedije”, poručio je Boldvin.

Ovo je ubijena snimateljka, koja je samo dva dana prije smrti na Instagramu objavila da uživa na setu vesterna “Rast”.

Previous articleNapio se rakije pa pokušao da siluje staricu (84)
Next articleNovaković – Bursać poručuje: Da li se opozicija u Srpskoj obraća biračima ili sarajevskim odabiračima?