KAFANA SLOŽNA BRAĆA PONOVO RADI

Dr Nele Karajlić snima nastavak serije sa sve samim LEGENDAMA! Prvi pogledajte kadrove sa snimanja
Kafana “Složna braća” ponovo radi!

Odlična vijest za sve ljubitelje prepoznatljivog humora: snima se nastavak kultne serije “Složna braća” koja je obilježila devedesete godine, a čije replike se i danas koriste.

U subotu, 15. maja, u studiju u Šimanovcima pala je prva klapa humorističke TV serije „Složna braća – The Nekst Đeneration“ u produkciji Telekoma Srbije, čije prikazivanje je planirano u jesenjoj programskoj šemi na Superstar televiziji i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Tokom naredna dva mjeseca, impozantna glumačka ekipa iz čitavog regiona, predvođena Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nenadom Okanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom, Mimom Karadžićem, dr Neletom Karajlićem i drugima, nastaviće snimanje u studiju u Šimanovcima, Lipovačkoj šumi i na drugim lokacijama u okolini Beograda. Scenario i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, dok je režija povjerena Miloradu Milinkoviću. Za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija.

Po riječima reditelja Milorada Milinkovića, iako su „kulise” vremena bitno izmjenjene u odnosu na prvu sezonu serije „Složna braća” iz 1995. godine, čija se radnja odigravala neposredno po završetku rata, na teritoriji ničije zemlje, jedinog preostalog nepodjeljenog dijela teritorije koji je ostao pod protektoratom UN, ovu verziju odlikuju mirnodopski uslovi. U odnosima likova se, međutim, ništa nije bitno izmjenilo. Milinković naglašava:

“I dalje svi pokušavaju svakog da prevare, uspjevši na kraju jedino da prevare sami sebe“. Nova verzija se po pitanju forme razlikuje po tome što je, i pored linearnosti radnje tokom cijele serije, svaka od 12 epizoda samostalna i dramaturški zaokružena cjelina.”

Jedan od izvršnih producenata ETM-a, Bojan Ivković, naglašava da nije u pitanju klasičan rimejk serije, iako se „Složna braća – The Nekst Đeneration“ idejno oslanjaju na prethodnu verziju i jesu njena svojevrsna inačica. Nova sezona ima nove likove i novu dramaturgiju, koju kontekstualizuje stari prostor čuvene kafane. Ona je ujedno postala i simbol novog početka jedne nove generacije, koja uprkos rubu vremena nije puno odmakla od svojih prethodnika. Međusobni odnosi pripadnika „različitih naroda i narodnosti“ koji su okosnica same priče i dalje su isprepletani njihovim različitim interesima, koji ih i ovaj put dovode u raznolike groteskne situacije.
Neobične zgode i nezgode posjetilaca ove nepodjeljene teritorije na tromeđi i dalje začinjavaju život ove nezaboravne kafane, u kojoj ćemo se družiti na jesen.

Previous articlePUCNJAVA NA BEOGRADSKOJ SVADBI: FOTOGRAFKINJA UPUCANA NA PROSLAVI!
Next articleBANJA LUKA DOBILA 8,7 MILIONA KM, GDJE SU ZAVRŠILE PARE KOJE SRBIJA DONIRA OD 2017 GODINE