BOEMSKA ŽURKA: BJELA SLAVIO 58. ROĐENDAN S EKIPOM IZ “TOME”

IZVOR: INSTAGRAM/PRINTSCREEN/MAJATODOR

Dragan Bjelogrlić napunio je 58 godina.
Dragan Bjelogrlić Bjela napunio je 58 godina u nedjelju, 10. oktobra, a rođendan je proslavio u krugu prijatelja i u intimnijoj atmosferi.

Bjelogrlić je obilježio rođendan u prisustvu najbližih, a uz njega su bile i kolege s kojima je radio na filmu o Tomi Zdravkoviću koji ovih dana obara rekorde gledanosti u bioskopima.

Bjeli je na rođendanskom slavlju pjevao Aco Pejović, koji je uz glumicu Tamaru Dragičević u filmu “Toma” otpjevao hit “Ponoć”.

Tamara je, kao što poznato igrala Silvanu Armenulić, a na Bjelinom rođendanu je oduševila sve kada je pustila glas.

Tu je bio i glumac Milan Marić koji je maestralno odglumio legendu narodne muzike, slavnog Tomu.

Kako je bilo na proslavi Bjelinog rođendana, pogledajte na snimku:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Todorovic (@majatodor)


Dragan Bjelogrlić je nedavno na obilježavanju 30. godišnjice od smrti Tome Zdravkovića, 30. septembra, održao veoma emotivan govor, a pomenu je takođe prisustvovala glumačka ekipa:

“Jednom smo se sreli na snimanju nekog novogodišnjeg programa. Ja sam bio mlad, tek kročio u glumačku profesiju i silno sam želio da te upoznam. Nisam uspio. U gužvi smo se samo rukovali i taman kada sam htio da se predstavim, ti si otišao. Poslije nekoliko godina otišao si zauvijek.”

Upoznao sam te mnogo godina kasnije, kroz priče ljudi koji su te voljeli i čuvali sjećanja na tebe. Kroz tvoje pjesme koje sam ponovo slušao konačno shvatajući koliko si u njima opisao svoj život, kao i svoju čudesnu tugu i bol koji su te kao sjena pratili kroz čitav život.

Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negdje pogriješili baveći se tvojim životom, ne zamjeri. Vjeruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoljeli.

Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pjesme pjevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pjevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je vječna slava i hvala.”

Premijera filma o Tomi Zdravkoviću, reditelja Dragana Bjelogrlića, održana je 15. septembra u Sava centru.

Previous articleMESIJA ODVELI U TERETANU, ON NIJE ZNAO KAKO SE KORISTE SPRAVE
Next articlePAO TENDER JER MESSER NIJE IMAO POTVRDU AGENCIJE ZA LIJEKOVE