VIŠE NIKAD NEĆETE SPAVATI NA KAUČU

Nesumnjivo, zaspati na kauču uz film ili seriju jedan je od većih životnih užitaka i nešto što vjerovatno svi praktikuju jako često. Međutim, rijetko ko razmišlja o tome koliko je zapravo štetna ta navika.

Evo razloga zašto:
Koliko god privlačno izgledalo – šanse se da ćete na kauču biti izloženi brojnim distrakcijama. Upaljena televizija, mobitel koji vibrira, svjetla, buka hladnjaka itd. Sve su to sitnice na koje možda ne obraćate pažnju, ali itekako utiču na kvalitet sna i dugoročno mogu imati štetne posljedice.
Koliko god ga čistili. Mrvice, prašina, grinje – vrlo vjerovtno svega toga imate na kauču. Kad dođete iz vana, na kauč sjedate bez presvlačenja, na njemu vam sjede gosti. Jednostavno, kauč je gotovo nemoguće održavati čistim kao krevet i to može izazvati posljedice te ponekad i alergijske reakcije kod osoba preosjetljivih na grinje, prašinu itd.
Vrlo vjerovatno ćete ujutro osjetiti bol u vratu i leđima, a pogotovo ako duže vremena spavate na kauču. Za krsta bi bilo bolje i zdravije spavati na podu nego na kauču.
Materijali su često grubi da bi bili izdržljivi, nema dovoljno širine, nema dovoljno dužine… Čak i ako vam je jako udubno na početku, već za par sati kauč postaje neudoban i na njemu se teško odmoriti.

Previous articleNIKAD BOLJE NIJE IZGLEDALA
Next articleSAMO U PRIJEDORU Stan od 100m² kupljen za bagatelu