UZ OVIH 5 CAKA ĆETE ZA 7 DANA SKINUTI DO 5 KILOGRAMA

Kada se nađete u situaciji da želite da smršate za sedam dana – jer, recimo, želite da se uvučete u staru haljinu za neki događaj – ove cake će pomoći!

Brzo mršavljenje je ono što svi želimo, ali pre nego što vam damo savjete kako da to i izvedete, treba da imate na umu da to nije baš preporučljivo. Osim toga, brzo izgubljeni kilogrami se brzo i vraćaju, tako da vam ovo neće donijeti dugotrajno rješenje, ali ako vam je iz bilo kog razloga cilj da za sedam dana skinete nekoliko kilograma, pratite ove savjete i imaćete do četiri i po-pet kilograma manje.

1. Jedite manje ugljenih hidrata, a više proteina

Nekoliko kilograma možete da izgubite tako što ćete u tih nedjelju dana unositi manje ugljenih hidrata. Brojna istraživanja su pokazala da je ishrana koja podrazumijeva nizak unos ugljenih hidrata vrlo efikasna kada je riječ o mršavljenju, a time ćete takođe smanjiti i nadutost i zadržavanje vode.

S druge strane, da ne biste bili stalno gladni, važno je da povećate unos proteina, koji će takođe i ubrzati metabolizam.

2. Jedite cijele namirnice i izbjegavajte brzu hranu

Kada pokušavate da za kratak vremenski period, ishrana koja se zasniva na unosu cijelih namirnica će svakako biti od pomoći. Ove namirnice će vas duže držati sitim i pomoći će vam da unesete manje kalorija, a da ne budete gladni.

Izbjegavajte brzu i obrađenu hranu jer ćete tako unijeti mnogo kalorija, a ubrzo ćete opet biti gladni.

3. Smanjite unos kalorija

Kada je riječ o mršavljenju, smanjenje dnevno unosa kalorija je možda najvažnija karika. Prosto je – ako unosite manje kalorija nego što trošite, potrošićete višak zaliha, odnosno istopiti salo.

Postoji nekoliko načina da to uradite, a jedan od njih je da privremeno brojite kalorije, kako biste znali koliko dnevno unosite. Takođe, jedite samo za obroke, nikako između, ograničite unos visokokaloričnih namirnica, a tanjire ispunite povrćem i proteinima koji sadrže malo masti, poput piletine ili ribe.

Ne pijte zaslađene napitke ili kafe sa raznim dodacima jer su pune šećera i praznih kalorija.

4. Dižite tegove i radite treninge visokog intenziteta

Vježbanje je uvijek preporučljivo kao sastavni dio mršavljenja. Uprkos tome što mnogi vjeruju da samo aerobni treninzi pomažu u topljenju masti i dizanje tegova takođe pomaže, štiteći vaš metabolizam i nivo hormona, koji inače može da se poremeti od držanja dijeta.

Treninzi visokog intenziteta su još jedan sjajan način mršavljenja, a istraživanja pokazuju da pet do deset minuta ovakvog, intenzivnog treninga, daje veće efekte u mršavljenju nego pet puta više “običnog” treninga.

5. Budite aktivni pored treninga

Da biste dodatno sagoreli kalorije i još više smršali, povećajte dnevni nivo fizičke aktivnosti. Pored treninga koji je svakako preporučljiv, napravite nekoliko izmjena – idite pješke ili biciklom na posao, umjesto lifta koristite stepenice, izađite u šetnju kada imate vremena…

Previous articlePRIJEDOR: POLICIJA TRAGA ZA RAZBOJNIKOM
Next articleUEFA POKRENULA ISTRAGU PROTIV PARTIZANA – RAZLOG JE RASIZAM?