KAKO DA UREDIM KUPATILO PO FENG SHUIJU

Biljke za kupatilo

Nepotrebno je reći da chi energija prisutna u kupatilu nije ona koju želite koristiti za prizivanje dobre energije.
Stoga je potrebno pažljivo upravljati energijom u kupatilu, bez obzira na to gdje se nalazila. Čak i ako držite kupatilo uvijek zatvorenu u skladu s preporukama i osigurali ste da vrata nisu direktno okrenuta prema vašoj spavaćoj sobi i izlaznim vratima, ne boli dodatno evociranje pozitivne energije u takvom prostoru.

Majstori Feng Shui preporučuju postavljanje biljaka u kupatilu, kao najbolji lijek za ovo problematično područje. Uz to, čak i ako Feng Shui ne praktikujete u ostatku svog doma, s dobro odabranim biljkama u kupatilu, osvježit ćete i zrak u njemu i eliminisati toksine.

ĐAVOLJI BRŠLJEN – GOLDEN POTHOS

Kada je u pitanju biljka koja se preporučuje za ugradnju u kupatilo prema Feng Shui-u, na prvom mjestu je Đavolji bršljan. Iako je nadaleko poznata kao biljka novca, ona ne nosi simboliku bogatstva. Njezini veliki papiri, koje ljudi povezuju s novcem, dali su joj takav nadimak.

Uloga ove biljke u Feng Shui učenju je pročišćavanje zraka i neutralizacija negativne energije. Bršljan je vrlo otporna biljka, pa ga teški usloviu kupatilu u neće smetati. Sve što trebate učiniti je postaviti ga pokraj prozora, tako da svjetlost dopire do njega i vaš je zadatak dovršen. Sve ostalo je na njoj.

BAMBUS

Druga sretna biljka prema Feng Shui učenju je bambus. Njegova magija je pretvoriće sreću i bogatstvo u svoju korist. Bambusi se najčešće nalaze kao oblik dekora u odmaralištima i lječilištima, jer imaju sposobnost unositi zen raspoloženje u prostor. Upravo ih ta činjenica čini toliko odgovarajućom za postavljanje u kupatilo, posebno ako želite stvoriti opušteni ambijent. Imajte na umu da ove biljke rastu nevjerovatnom brzinom, zbog čega ih trebate redovno obrezivati ​​da bi njihova visina bila pod nadzorom.

PAPRAT

Sposobnost paprati da preživi u uslovima s vrlo malo ili uopšte nema svjetla, čini ga savršenim za postavljanje u kupatila. Uz to, visoka vlaga koju ima u kupatilu u izobilju nimalo joj ne smeta. Uz vrlo malo održavanja, ova će biljka biti kod kuće u vašem kupatilu.

Previous articleČIME SU RUSKI KLINCI RAZBJESNILI CIJELI SVIJET
Next articleKAKO DA IZABEREM OGLEDALO