KAFA JE SJAJAN NAPITAK ZA BUĐENJE, ALI ŠTA SE DOGAĐA AKO JE PIJETE ODMAH PO USTAJANJU?

Odgovor vam se NEĆE DOPASTI!

Konzumacija redovne doze kafe rano ujutro može dovesti do gubitka mnogih osnovnih vitamina i minerala
Istraživači iz Amerike otkrili su da se talog kave može koristiti kao biodizel, a vrlo vjerovatno će u bliskoj budućnosti isparenja iz vaših automobila mirisati poput šoljice sveže skuvane kafe.

Ali ta prva šoljica kafe ujutro možda nije najbolji način da započnete svoj dan. Zapravo, doktori vjeruju da je najbolje vrijeme za uživanje u šoljici kafe između 9:30 i 11:30. Efekti koje može imati na vaše tijelo kada je pijete na prazan stomak mogu biti pravi znak alarma.

Kafa je za mnoge od nas napitak za buđenje, ali njeno konzumiranje čim ustanete iz kreveta može imati suprotan efekat. Kofein udvostručuje nivo hormona stresa i može dovesti do problema sa spavanjem. Ako dan započnete šoljicom kafe, nakon kratkog vremena ćete se ponovno osjećati pospano. To se događa jer naše tijelo proizvodi insulin kako bi nadoknadio šećer, uzrokujući pad nivoa glukoze u krvi, što rezultira nedostatkom energije i anksioznošću.

Vaše tijelo može brže izgubiti bitne minerale

Konzumacija redovne doze kafe rano ujutro može dovesti do gubitka mnogih osnovnih vitamina i minerala. Može sabotirati apsorbciju gvožđa, magnezijuma i vitamina B koji su od velikog značaja za naš nervni sistem. Previše kofeina takođe može izlučiti kalcijum iz vaših kostiju, čineći ih slabim i lomljivim.

Može dovesti do povećanja kilograma

Iako vam crna kafa može pomoći u sagorjevanju masnoća, ona takođe može poremetiti vaš način spavanja. Kada se ne naspavate, osećate se gladnije i više žudite za slatkišima. Mnogi napici od kafe, poput popularnih zaslađenih mešavina, prepuni su šećera i kalorija te mogu dovesti do viška kilograma.

Suši kožu

Budući da kafa čini da češće mokrite ona dehidrira vaše telo. Kad dehidrirate, toksini teže izlaze iz tela kroz vašu kožu. To, pak, isušuje kožu i čini je osetljivijom na razne probleme, poput preuranjenih bora.

Povećava šećer u krvi

Jutarnja šoljica kafe otežava ćelijama regulaciju šećera u krvi, što može dovesti do raznih bolesti. Visok šećer u krvi, pak, može dovesti do gojaznosti, pa čak i povećati rizik od kožnih infekcija.

Previous articlePOLITIČKI REALITI U BANJA LUCI: Ko je kriv, ja nisam, ti si!
Next articleLAKTAŠI: POLICAJCA udarao šakama i nogama