Ženu polio benzinom i zapalio: Branislavu Stanivukoviću 30 godina zatvora!

Branislav Stanivuković (44) osuđen je danas u Okružnom sudu Banjaluka na 30 godina zatvora za brutalno ubistvo nevjenčane supruge Milice Marinković (33) u julu prošle godine.

IZVOR: BRANKICA SPASENIĆ, MONDO.BA

Prvostepenom presudom vijeća Okružnog suda u Banjaluci proglašen je krivim da je ženu polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša i to pred žrtvinom kćerkom. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. avgusta u UKC RS u Banjaluci.

Sudsko vijeće na strani optuženog nije našao nijednu olakšavajuću okolnost pa mu je izrečena jedna od najvećih kazni ikada u sudovima u Srpskoj. Odbrana je najavila žalbu.
Prema navodima optužnice Stanivuković je zlostavljao suprugu od 2010. do 20. jula 2020. godine, tukao je, maltretirao i sprečavao da priča o tome.

Milica je 2012. godine uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, Milica se vratila optuženom i nastavila da živi s njim u vanbračnoj zajednici.

U optužnici se navodi da je 20. jula 2020. godine oko 9.30 sati Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci – Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

„Optuženi je sustiže i polijeva benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt“, stajalo je u optužnici.

Roditelji žrtve ranije su, tokom svjedočenja u sudu, tražili da se Stanivuković osudi na doživotnu kaznu zatvora. Potresne detalje o dešavanjima kritičnog dana, pred sudijama je ranije ispričala i Miličina kćerka koja je govorila o tome kako je pokušavala da „ugasi“ buktinju koja je zahvatila tijelo njene majke, dok ju je ona molila “ugasi me, molim te”.

Kao što je Mondo ranije pisao, Stanivukoviću je svega nekoliko dana prije kritičnog događaja izrečena presuda na tri godine zatvora za nedozvoljnu proizvodnju i promet droge, dok je za paljevinu kuće Miličinih roditelja 2012. godine, osuđen na novčanu kaznu od 10.000 KM.

Previous article“Srbi žele mir i dijalog”
Next articlePrekid bojkota