ŽALIO SE NA TRETMAN U BOLNICI

Ocu koji je ubio svoje troje djece prijeti kazna zatvora od 50 godina

Nakon što je već dvije noći zaredom prenoćio u policijskim prostorijama na Oranicama, osumnjičeni za trostruko ubistvo djece, Harald Kopic (56) u prepodnevnim satima biće doveden pred istražnog sudiju Županijskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da je Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu, nakon što se juče pred njima branio šutnjom, zatražilo jednomjesečni pritvor.
Kako prenosi Jutarnji, Kopicu, kojeg su stručnjaci okarakterisali kao egocentrika, protekli dani pod budnim okom ljekara i policije od trenutka hapšenja nisu bili po volji.

Negodovao je na bolničku hranu kao i na cijeli bolnički tretman, a smetale su mu i policijske lisice jer je smatrao da su mu bile previše stisnute i da za time nema potrebe.
Uprkos svemu tome, noći su mu od subote, kada je, kako se sumnja, počinio svirep zločin nad četvorogodišnjim sinom i sedmogodišnjim blizancima u kući u Mlinovima, prolazile mirno. San mu je lako dolazio na oči, i u bolnici i u policijskim prostorijama.

Međutim, upućeni u problematiku kažu da je to možda njegov obrambeni mehanizam jer postaje itekako svjestan da, u slučaju maksimalne kazne zatvora od 50 godina, odsluženje robije i slobodu dočekati neće.

Podsjetimo, Harald Kopic se sumnjiči da je proteklog vikenda, u noći sa petka na subotu, u stanu ubio svoje troje djece, a potom je pokušao sebi da oduzme život. Po privođenju je odveden u bolnicu, a potom u Psihijatrijsku bolnicu Vrpče.

Kako je ranije javio portal Index, Austrijanac je u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Prije toga, ljekari nisu uspjeli da razgovaraju sa njim.

Harald je u bolnici rekao da mu je teško i da mu je žao što je još živ. Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da nađe posao, ali bez uspjeha. Rekao je i da mu je istekao zakup za stan koji je iznajmio i da više nije imao kuda da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Ubio djecu “da bi bila s njim kad umre”
Naime, Harald je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio da oduzme sebi život, a prije toga i svojoj deci kako “ne bi bio sam, već kako bi i ona bila uz njega kada umre”. Istražitelji su prvo verovali da je decu ugušio, ali su postajali sve skloniji verziji da je prvo mališane omamio tabletama, a potom ih ugušio. Austrijanac je, navodno, tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Obdukcija ubijene djece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Previous articleDODIK I STEVANDIĆ NUDE 50 MILIONA ZA PREUZIMANJE KRIVICE ZELJKOVIĆU I OSTALIMA
Next articleODBORNICI VOLE FUDBAL