Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Centralna izborna komisija (CIK) BiH razmatrala je na današnjoj sjednici Izvještaj o izvršenim provjerama političkih subjekata za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora 12. decembra i ovjerila prijave za 11 političkih stranaka i pet nezavisnih kandidata.

Za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora ovjerene su političke stranke i nezavisni kandidati: SDS Srpska demokratska stranka, PDP – Partija demokratskog progresa, DNS – Demokratski narodni savez, Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik, Radnička partija, Lijevo krilo.

Ovjereni su i RE-BALANS, Krug, SNS FBiH – Samo najbolji idu naprijed, Demokratski centar Republike Srpske, Otadžbinska stranka, Slađana Radaković, Danijel Simatović, Mladen Unijat, Vijekoslav Krneta i Saša Stupar.

– U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor ovjerene političke stranke zahtjeve za ovjeru koalicija podnose do petka, 29. oktobra do 16 časova – saopšteno je iz CIK.

Previous articleNajava iz PZD: Davor Dragičević na konferenciji u Banjaluci
Next articleZnačajan jubilej: Obilježeno 30 godina postojanja Narodne skupštine Srpske