VLAST UGROZILA ŽIVOT PACIJENATA

Ivić pozvao Vladu Srbije da dostavi kiseonik u Srpsku

Zbog alarmantne situacije sa kiseonikom u zdravstvenim ustanovama Republike Srpske, i opasnosti od ugrožavanja života velikog broja pacijenata, pozivamo Vladu Srbije da dopremi potrebne količine kiseonika i na taj način pomogne građanima Srpske, koji u ovoj situaciji vjeruju jedino u Srbiju.
Poručio je ovo potpredsjednik DNS i šef Кluba poslanika te stranke, Duško Ivić koji ističe da ovu molbu Vladi Srbije upućuju zbog “neodgovornog ponašanja Vlade Srpske koja je dozvolila da korupcija i mešetarenje uđe u najdublje pore društva pa i u zdravstveni sistem Srpske”.

– Ignorišući nalaze inspektora da se u zdravstvenim ustanovama za liječenje pacijenata koristi neadekvatan kiseonik i dozvolila distribucije kiseonika u zdravstvene ustanove, preduzeću koje za to nema odgovarajuće dozvole i sertifikate, Vlada Srpske nas je dovela u situaciju nedostatka kiseonika u zdravstvenim ustanovama Srpske. Vlada Srpske svojim nepoštovanjem pozitivnih zakonskih propisa ugrozila je veliki broj života pacijenta – navodi Ivić.

Pitanje ostavke Vlade Republike Srpske u ovoj, po građane Srpske, kako dodaje Ivić, dramatičnoj ili bolje reći razočaravajućoj situaciji je najmanje što ova Vlada treba da učini.

On ističe da je ključni problem za građane Srpske povjerenje u zdravstveni sistem.

– Ne trebamo se iznenaditi ako zbog afere “Кiseonik” i narušenog povjerenja građana u zdravstveni sistem Srpske, članovi njihovih porodica pokrenu tužbe protiv zdravstvenih ustanova zbog njihovih najbližih koji su liječeni u tim bolnicama i izgubili bitku za život. Povjerenje građana u zdravstveni sistem može vratiti samo nova Vlada Srpske. Zbog velike uznemirenosti građana Srpske, pozivamo Vladu Srbije da hitno reaguje i dopremi kiseonik u zdravstvene ustanove Republike Srpske – kaže Ivić.

Previous articleNEZAPAMĆENA PREVARA
Next articleNA UKC PONESTAJE KISEONIKA