VLADA PLASIRALA LAŽNE NALAZE KISEONIKA?

Kako je Dikić koji je radio uzorkovanje kiseonika istovremeno bio u Prijedoru i Banjaluci? Vlada duguje objašnjenje

Nakon što je Vlada Republike Srpske danas objavila skenirane nalaze rezultata analize uzorkovanog kiseonika koji se koristi u liječenju pacijenata u UKCRS i u prijedorskoj bolnici, pojavile su se nedoumice i veoma bizarni podaci.

Naime, umjesto da nalazi firme “Linde gas” Srbija Industrija gasova a.d. Bečej stave tačku na aferu „medicinskog kiseonika“, otvorio se prostor za mnoga pitanja.

Prema podacima sa skeniranih nalaza, jedan te isti čovjek, Siniša Dikić, koji je radio uzorkovanje kiseonika, istovremeno je je bio u Prijedoru i u Banjaluci.

Kao što se na fotografijama vidi, Dikić je prvi nalaz iz JZU Dr Mladen Stojanović Prijedor uzeo 28.9.2021. godine u 14.50 časova
Na UKC-u RS prvi uzorak je uzet u 15.05 časova,a drugi na UKC RS u 15.55
Sve ovo s obzirom da je riječ o istom čovjeku i istom danu uzorkovanja postavlja pitanje kako je Dikić istovremeno bio u Prijedoru i Banjaluci?

Očekujemo odgovor nadležnih!

Ovim povodom oglasila se i Vlada RS, iako na nalazu pise da je riječ o uzorkovanju.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

– Radi tačnog informisanja javnosti, a povodom objava na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, koje se odnose na vremensku odrednicu u izvještaju o analizi kiseonika, obavještavamo vas da se vremenska odrednica u izvještaju odnosi na početak analize uzorka, a ne na vrijeme uzimanja uzorka kiseonika u zdravstvenim ustanovama, kako se pogrešno navodi u pojedinim medijskim izvještajima – navedeno je iz Sektora za informisanje Vlade RS.

Možda ovo saopštenje iz vlade bi moglo da prođe da na dokumentima ne stoji da je analiza rađena dan kasnije

aloonile.ba

Previous articleŠOKANTNE FOTOGRAFIJE
Next articleEKSPLOZIJA U DVORIŠTU KUĆE U GRADIŠCI