VIŠE SILE SU UTICALE NA MENE

Evo šta je Pavlović poručio nakon POTPISIVANJA OSTAVKE

 FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je naveo Dalibor Pavlović koji je nakon višednevne agonije na svom Fejsbuk profilu obavijestio javnost da je jutros potpisao ostavku na mjestu gradonačelnika Prijedora.

– Moj nivo nije i nikada neće biti pljuvanje bilo koga. Istražni organi će odraditi svoj dio posla i istina će biti dostupna za javnost. Ali osjećam odgovornost, da naglasim da otkako radim kao gradonačelnik Prijedora, svako veče odlazim na spavanje s mislima, kako tako niska nasljeđena budžetska sredstva rasporediti na sve one građane i strukture koje su u stanju potrebe. A čovjek koji tako djeluje i nastupa, sebi ne može priuštiti scene nemorala i razvratništva, kakve su javno predstavljene javnosti sa jasnim ciljem destabilizacije SNSD-a i progresa koji smo u Prijedoru ostvarili – ističe on.
Dodaje da je Dalibor Pavlović isti onaj čovjek kakav je bio i kao direktor Fonda za zdravstvo, prije nego što ga je izabralo njegovo građanstvo za gradonačelnika Prijedora.

– Onaj čovjek, koji se danas pita šta se to moglo promijeniti da se u proteklih nekoliko dana, naši građani najbizarnije uznemire i izmanipulišu i da im se na zao i beskrupulozan način, onemogući vjera u bolju i svjetliju budućnost na kojoj smo svi zajedno radili i na kojoj radimo. To je ono što boli kreatore ovog nezamislivog scenarija: vrijeđanje intelekta i morala svih nas – poručuje on.

On je naveo da se prije svega, obraća svojoj porodici i rodbini, prijateljima, stranačkim kolegama i saborcima iz stranke i svim Prijedorčanima.

– Ovim putem želim da vas obavijestim, da sam jutros potpisao ostavku na mjestu gradonačelnika Prijedora. Hvala vam što ste se spontano organizovali i što ste me podržavali sve ove dane, kao i što ste mi pružili podršku dolaskom na jučerašnji skup. U trenucima koje proživljavam zajedno sa svojom porodicom, u trenucima u kojima s nevjericom posmatram dane iza sebe, jedino što sam shvatio je da mi je trenutno bitno, jesu isključivo zdravlje moje porodice i jak Prijedor. Prijedor kakvim smo ga krenuli graditi. Čvrst i jak, sa dobrom ekipom koja popravlja nešto što je rušeno 16 godina – poručio je on.
Pavlović navodi da način na koji su rušene dobre vrijednosti, najbolje ilustruje situacija u kojoj se našao i “čitav ovaj montirani proces”.

On kaže da će predloženom kandidatu SNSD-a i koalicije, pružiti svu moguću pomoć i podršku, a isto moli i Prijedorčane.

Pavlović je detaljno naveo i šta je sve uradila Gradska uprava tokom nepunih deset mjeseci njegovog mandata.

Pavlović je podnio ostavku nakon što su u javnost isplivale šokantne fotografije na kojima se vidi da prvi čovjek Prijedora ima puna usta tableta, leži u različitim toaletima pored wc šolje i povraća, kao i prepiske sa ženskom osobom u kojima navodi da će izvršiti samoubistvo.

Fotografije na kojima je Pavlović u skadaloznom izdanju, drži nož sebi na stomaku, te prepiske u kojima navodno tvrdi da će se objesiti u utorak je objavio na svom Fejsbuk profilu aktivista SDS Marko Munjiza.

U četvrtak ujutru predsjednik SNSD Milorad Dodik tražio je da mu Pavlović do 12 sati podnese neopozivu ostavku jer se nije ogradio od sadržaja na fotografijama koji ne priliči njegovim godinama i funkciji.

Iz kabineta gradonačelnika su oko 13 sati i 10 minuta poslali saopštenje Pavlovića u kojem on navodi da prihavata prijedlog predsjednika SNSD Milorada Dodika.

Nakon par dana postalo je jasno da Pavlović nije podnio ostavku, a građani su se organizovali putem društvenih mreža, formirali grupu na Fejsbuku Podrška za Pavlovića i organizovali skup podrške koji je u nedjelju veče održan na platou ispred Gradske uprave.

Pavlović je držao jednočasovni govor u kojem je naveo da mu je je namještena afera od strane opozicije, te naveo aktiviste SDS Marka Munjizu i Stanislava Liščinskog kao organizatore montirane afere.

Još na skupu Pavlović je reako da mora odmoriti mjesec dana i da će Prijedor u izbore, ali čekalo se do danas da zvanično podnese ostavku.

Previous articleDODIK ISKORISTIO SAMIT POKRETA NESVRSTANIH ZA NAPAD NA SAD I PROMOCIJU RASPADA BIH
Next articleŠTA SMRDI U LAZAREVU? INSPEKCIJA NA TERENU NAREDNIH DANA