UŽAS U ŠKOLI

Dječaka izbo britvom za vrijeme velikog odmora, djeca gledala drugara kako krvari (VIDEO)

Maloljetnik (12) lakše je povrijeđen kad ga je godinu dana stariji drug ubo nožem u nogu i posjekao ga.
Napad se dogodio u dvorištu OŠ “22. oktobar” u Surčinu u utorak oko 16 sati, za vrijeme velikog odmora. O povrjeđivanju maloljetnika obaveštena je policija, koja je odmah otpočela istragu, ali i Ministarstvo prosvete.

Otac povrijeđenog dječaka A. N. za Kurir je opisao šta se tačno dogodilo, odnosno preneo je ono što mu je sin ispričao.

– Bio je veliki odmor, djeca su igrala odbojku i u jednom trenutku lopta je odletjela na drvo. Djeca su gađala loptu kako bi pala, pridružio im se i moj sin. Počeo je da gađa drvetom loptu. Vidio je tog dječaka kako nekom britvom sječe malu plastičnu flašu, ali ni na trenutak nije pomislio da će ta ista britva završiti u njegovoj nozi – priča otac povrijeđenog dječaka i dodaje:


Britva je probila patiku i zabola mu se u nogu u predjelu oko srednjeg prsta. Zašto je to uradio, ne znam. Da li namjerno i slučajno, pošto je moj sin stajao u blizini. Kad je vidio šta je uradio, taj dječak koji ga je posjekao pobjegao je u školu, a moj sin je ostao da leži na podu. Srećom, brzo su nastavnici to primijetili i u školi mu je ukazana prva pomoć. U međuvremenu su zvali Hitnu pomoć i policiju, a razredna mog sina je pozvala mene – objašnjava A. N.

Otac ističe da je nedopustivo da djeca nose noževe u školu.

– Kasnije sam čuo da je jedna britva nađena u školskom toaletu. Ne znam da li je riječ o toj istoj britvi ili nekoj drugoj. U svakom slučaju, policija ju je uzela i naknadno će biti utvrđeno kome pripada – rekao je potreseni otac.

Prema njegovim riječima, roditelji dječaka koji je povredio njegovog sina nisu ni zvali da pitaju kako mu je dijete.

– Srećom, povreda nije opasna, ali moglo je da bude mnogo gore. Ne izlazi mi iz glave krv koju sam zatekao – kaže A. N.

Povrijeđeni dječak prevezen je u Institut za majku i dete, gde mu je rana od 1,5 centimetara ušivena, pa je pušten na kućno liječenje.

– Idemo samo na previjanje. Brine me to što mi je sin rekao da je ta britva kojom je uboden bila zarđala – kaže otac povrijeđenog dječaka i dodaje da je sa sinom bio i u policijskoj stanici, gde je dao izjavu.

Svetlana Jovanović, direktorka OŠ “22. oktobar” u Surčinu, potvrdila je da se povređivanje učenika dogodilo i istakla da je škola nakon incidenta uradila sve po protokolu.

– Četiri dežurni nastavnika su u tom trenutku bila u školskom dvorištu, plus obezbjeđenje. To se desilo ispod jednog drveta dok su gađali loptu. Bio je to trenutak, djeca su se igrala, desilo se iznenada, ne vjerujem da je kod starijeg učenika postojala namjera da povredi mlađeg. Na kraju se on i izvinio drugu. Bez obzira na sve, ispitali smo cijeli slučaj, obavijestili školsku upravu i postupićemo po protokolu o postupanju u ustanovi. Zvali smo Hitnu pomoć, obavještene su sve nadležne institucije – policija, Centar za socijalni rad, Ministarstvo prosvete. Pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika koji je povredio druga. Svakako je nedopustivo da učenici donose noževe u školu – rekla je ona.

Previous articleSRBIJA OSJEĆA ZABRINUTOST
Next articleVIŠE OD TREĆINE FIRMI IZ BIH NEMA INTERNET STRANICU, A SKORO POLOVINA NE KORISTI MREŽE