U Brčkom poginuli otac, majka, kćerka i snaja, svijeće najvjerovatnije izazvale požar

Velika tragedija zadesila je rano jutros brčansko naselje Suljagića sokak kada je u požaru smrtno stradalo šest osoba, među njima dvoje djece.

FOTO: KLIX/YOUTUBE

Komšije tvrde da su vatru u kući vjerovatno raširile svijeće koje su stariji članovi porodice zapalili jer su boravili u objektu bez struje, piše Kliks.

Službenici brčanske policije jutros u 6.20 dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mjesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvero povrijeđenih.
Na mjestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe inspektora i policije koji obavljaju uviđaj i utrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je vjerovatno nastupila usljed gušenja ugljen-monoksidom.

Dok nadležni obavljaju uviđaj, komšije ispred ulaza u dvorište u kojem se nalazi kuća nijemo posmatraju sve ono što se dešava.
Kako su kazali za Kliks ova tragedija ih je mnogo potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom porodicom koja je živjela u nemaštini.

– Još uvijek ne mogu da vjerujem šta se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naš komšiluk. Ova porodica je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog nemaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je takođe poginuo, imao je kafanu, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi porodice prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom riječju to je bila bijeda. U kući su imali jedan mali šporet, a grijali su se tako što su im komšije donosile drva – kaže nam komšija Meho Šečić.

On navodi da je ova brčanska porodica živjela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uveče tri ili četiri svijeće palili kako bi osvjetlili prostorije u kojima su boravili.

– Prema onome što znam, požar su izazvale najvjerovatnije svijeće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaja i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece povrijeđeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživjeti – navodi Šečić, čije je svjedočenje potvrdilo i još nekoliko komšija koje su se nalazile u neposrednoj blizini kuće.

Nadležni u javnost još uvijek ne izlaze sa previše informacija. Osim što su naveli da je šest osoba smrtno stradalo, a da su četiri povrijeđene, iz brčanske policije su kazali da njihovi službenici na terenu vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca. Na mjestu događaja je i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika Brčko distrikta, gradonačelnik Esed Kadrić, porodicama i prijateljima nesrećno preminulih uputio je telegram saučešća.

Previous articleVladika Jefrem: Manastir Miloševac vaskrsava na čudesan način
Next article“Drugi će nas gledati i poštovati u meri u kojoj mi sebe poštujemo”