STEVANDIĆ O HAPŠENJU ZELJKOVIĆA: RIJEČ JE O BIRANJU METE

“Jasno je da je riječ o biranju mete, a ne o kriminalu koji se istražuje,” rekao je predsjednik US Nenad Stevandić komentarišući privođenje direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića koji je kadar ove partije.

Stevandić kaže da je dokumentacija iz Instituta izuzimana u posljednjih godinu dana više puta.

”Izuzela je i SIPA za Tužilaštvo BiH koje nije sprovelo nikakvu istragu i izuzimao je i MUP u dva navrata, oko svih stvari koje je radio Institut i niko nikada nije rekao da je bilo ko osumnjičen.”

Kaže da se podigla medijska haranga na Zeljkovića i da su pojedini političari priželjkivali da bude uhapšen, misleći da će oni (u Ujedinjenoj Srpskoj) “da ćute.”

”Odabrana je najuspješnija zdravstvena institucija u Republici Srpskoj koja je dala nemjerljiv doprinos i koja je odlikovana jer je njen direktor sjajno radio,” napomenuo je Stevandić.

Osvrćući se na imovinsko stanje direktora Instituta, predsjednik Ujedinjene Srpske je rekao da Zeljković vozi “starog opela” i da nema ”nikakav penthaus.”

“Da li nekome smeta rast Ujedinjene Srpske ili pokušava da ubaci klip u koaliciju…”, pitao se Stevandić, misleći na vladajuću koaliciju u RS čiji dio je i Ujedinjena Srpska.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS, Branislav Zeljković, priveden je u okviru istrage MUP-a Republike Srpske i Republičkog javnog tužilaštva sa ciljem otkrivanja zloupotreba oko nabavke medicinske opreme u Republici Srpskoj tokom pandemije virusa korona.

U akciji su obavljeni pretresi u Institutu za javno zdravstvo i na više lokacija u Banjaluci. Zeljković je juče bio nedostupan, ali sinoć se sam javio policiji.

Previous articleRAZLUPAO PET KAMIONA
Next articleSMIJENJEN ĆAMIL DURAKOVIĆ