STANIVUKOVIĆ POZVAN NA SVEČANOST U BEOGRAD

Gradonačelnik Banjaluke na svečanom obilježavanju: Stanivuković pozvan u Beograd na proslavu zajedničkog praznika Srpske i Srbije

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, pozvan je u Beograd na obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Stanivuković će danas od 18 časova prisustovatati svečanom obilježavanju ovog dana kod spomenika Stefanu Nemanji, na kome će biti brojni zvaničnici Srbije i Republike Srpske.

Ovo, inače, nije prvi put da je gradonačelnik Banjaluke pozvan na obilježavanje važnog događaja u Srbiji.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke je krajem januara, na poziv gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, prisustvovao na Savskom trgu i svečanom otkrivanju spomenika posvećenom Stefanu Nemanji, velikom županu i jednom od najvećih srpskih vladara, što je ujedno bila i prva zvanična posjeta gradonačelnika Stanivukovića Beogradu.

U Beogradu se, inače, danas očekuje bogat program povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji će prethoditi centralnoj manifestaciji, zakazanoj za 18.00 časova na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji.

Parlamenti Srbije i Republike Srpske danas će usvojiti i Zakon o ćirilici.

Srbija i Srpska zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.

Previous articleNOVAK OBORIO JOŠ JEDAN LUD REKORD, A NIKO ZA NJEGA NE ZNA
Next articleUHAPŠEN BANJALUČANIN