“ŠTA SAM JA KRIV”

Nemanja je ovo pitanje postavio bivšem drugu, a onda je Milan izvadio nož i nasmrt ga izbo

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Milana Tanića (19) iz Zaplanjske Toponice zbog ubistva Nemanje Antanaskovića (18) i lakšeg povređivanja žrtvine tada četrnaestogodišnje djevojke.
Optuženi se tereti da je 26. decembra 2020. godine oko šest sati u selu Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana u stanju uračunljivosti, ubio oštećenog koji ga je upitao: “Pa, dobro brate, što me onoliko isprebijaste, što sam vam ja kriv?”

Nakon što mu je odgovorio:” Pa, brate, brate..” iz desnog rukava spustio je nož u desnu šaku i krenuo na sada pokojnog mladića.

Obgrlili su se licem u lice a zatim je okrivljeni nožem dužine 30 cm, sa oštricom od 18 cm, žrtvi zadao jednu probodnu i pet ubodnih rana koje u svom zbirnom dejstvu predstavljaju tešku tjelesnu povredu sa izuzetno visokim stepenom opasnosti po život od kojih je oštećeni preminuo – navelo je tužilaštvo, prenosi Telegraf.

Maloljetnica pokušala da ga odbrani
Kako se dalje navodi u optužnom aktu, kada je maloljetna djevojka pokušala da odbrani osamnaestogodišnjaka, okrivljeni je nožem krenuo i na nju i nanio joj laku tjelesnu povredu u vidu posjekotine u predjelu lijevog ramena.

U krvavom obračunu dvojice mladića teške telesne povrede opasne po život, zadobio je i Tanić, pa je uhapšen tek kada mu se zdravstveno stanje poboljšalo.

Ubistvu je prethodila tuča, u kojoj je Nemanja povrijeđen zbog čega ga je njegov otac Bogosav odvezao u doljevački Dom zdravlja.

– Napali su ga u blizini kuće, imao je hematom na glavi, odvezao sam ga do ljekara, ustanovljeno je da je dobro. Vratili smo se u selo, tu sam zatekao policajca koji mi je kazao da su se tukli. Trebali su odmah da ih privedu, i Nemanju moga, dok se ne utvrdi ko je i šta je uradio. Oni se nameračili na njega, i eto šta se desi.

“Našao sam ga u dvorištu, bio je sav krvav”
– Kad smo se vratili kući, nije htio da legne, trebao je sa svojom djevojkom da odu na pomen njenom preminulom ujaku. Rekao mi je da ide da se prošeta sa djevojkom do crkve. Nije prošlo malo, žena me zove, kaže da su joj telefonirali da je Nemanja ubijen. Našao sam ga u dvorištu, bio je sav krvav. Odveo sam ga opet kod ljekara, ali sve je bilo uzalud – kazao je nakon ubistva Bogosav.

Kako je ustanovljeno tokom istrage, Nemanja je nagovorio svoju djevojku da pozove Milana da izađe iz kuće. Tanić je sa sobom poneo nož i sukobio se sa Nemanjom koji je kod sebe imao isto oružje. Tokom gušanja izboli su jedan drugog, ali je Nemanja zadobio ubod u srce koji je bio fatalan.

Pokojnog mladića Antanaskovići su usvojili kada je imao samo 39 dana.

Previous articleSUDU PREDATI OSUMNJIČENI U AFERI “INSTITUT”, ČEKA SE ODLUKA O PRITVORU
Next articleUHVATIO GA ZA RUKU I VUKAO AUTOM (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)