ŠAROVIĆ OPTUŽIO DODIKA DA OD SRPSKE PRAVI MEĐUNARODNI PROBLEM

Dodikova najava o povlačenju odluka o formiranju Oružanih snaga BiH, o indirektnim porezima i VSTV-a BiH jedna je u nizu neozbiljnih najava i inicijativa, zbog kojih bi Republika Srpska mogla biti međunarodni problem, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Sa ovakvim potezima zaista možemo da provociramo neke stvari, da postanemo jedna vrsta slučaja. Moje mišljenje je da tako ozbiljna pitanja, koja su pomenuta u inicijativi: Oružane snage, VSTV, UIO, kao što je u ovom slučaju uradio Dodik, može samo neozbiljna osoba da uradi. To nije pitanje samo za jednog čovjeka i njegovu partiju – poručio je Šarović.

I ako se nešto takvo pokreće, kaže Šarović, o tome mora postojati ozbiljan unutrašnji konsenzus, o tome raspravu moraju voditi i poslanici i parlamenti.
Nije u redu da se povedemo za “inicijativom” jednog čovjeka, jer se ona redovno, godinama, pokazuje kao isprazna priča za dnevnopolitičku manipulaciju i skretanje pažnje – poručuje Šarović.

Šarović kaže da onaj ko pokreće ovakav potez, mora imati i podršku prijatelja, te naglašava kako ni Dodik a ni Republika Srpska, u ovom trenutku nemaju ambijent za takvo nešto.

– To je jedna vrsta gadafijsvkog pokušaja zbog kojeg ćemo trpiti samo mi, inicijativa će propasti, konsenkvence će da ima društvo, ljudi, narod, Republika Srpska. Krajnje vrijeme da se takvim “inicijativama” prestanu igrati. Svi su već siti lažnih obećanja, niko ih više ne doživljava ozbiljno i sigurno neće izroditi bilo šta ozbiljno – naglašava predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Previous articleTRUDNOĆA JOJ LIJEPO STOJI
Next articleMESI OTKRIO – BUKVALNO SU GA OTJERALI IZ BARSELONE