POTJERA ZAVRŠENA HAPŠENJEM: BANJALUČANIN NAPAO POLICIJU, POTEGAO I PIŠTOLJ

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče oko 15 časova su na teritoriji opštine Mrkonjić Grad, nakon potrage uhapsili V.Č. iz Banjaluke.

On je uhapšen, saopšteno je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, a s njim je uhapšena i osoba inicijala D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je pomagala osumnjičenom licu u izvršenju krivičnog djela.

”Policijski službenici su 05.09.2021. godine oko 02,30 časova u mjestu Kola, pokušali zaustaviti vozilo marke „BMW“, jer su došli do saznanja da navedenim upravlja lice inicijala V.Č. za kojim je raspisana potraga od strane PU Banjaluka. Prilikom zaustavljanja vozila, lice V.Č. je usmjerilo pištolj prema policijskim službenicima, prijeteći da će napasti na život i tijelo, da bi nedugo nakon toga pokušalo vozilom udariti policijske službenike nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. U navedenom vozilu kao suvozač se nalazilo lice D.K,” saopšteno je iz Policijske uprave.

U toku je kriminalistička obrada lica, kao i rad po navedenom predmetu. Sve mjere i radnje u okviru ovih aktivnosti, preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Previous articleSTRAVIČAN ZLOČIN TALIBANA: TRUDNA POLICAJKA UBIJENA PRED MUŽEM I DJECOM!
Next articlePOKUŠAJ UBISTVA U ROGATICI