Političari iz Republike Srpske su pod istragom zbog rušenja ustavnog poretka države, a Komšić poručuje da je sada sve upravo u rukama pravosuđa

– Nažalost, nije dostigla svoj vrhunac. Svako ko se zavarava sa onom “neće valjda”, moram da ga razočaram. Dodik će ići do kraja, kao i Čović – rekao je Komšić i dodaje da se ponašanje Beograda i Zagreba ne može ocijeniti kao prijateljsko:

– Dodik će se možda zaustaviti u jednom trenutku, ako dobije neke krupne ustupke koje mu ne možemo i ne trebamo dati, a radi se o pitanju državne imovine, Oružanih snaga i povlačenju zakona o negiranju genocida.

Za Komšića nema dileme kada kaže da je Dodikov cilj rasturanje BiH, te da to odgovara političkim krugovima iz Zagreba, kao i onima koju su naslonjeni na njih.
– To je i priča o trećem entitetu, dakle realizacija onih ciljeva koji nisu ostvareni ratom. A ja nisam obavezan da radim za interese Zagreba, nego za interese svoje zemlje, ne druge – kaže, između ostalog, Komšić.

Političari iz Republike Srpske su pod istragom zbog rušenja ustavnog poretka države, a Komšić poručuje da je sada sve upravo u rukama pravosuđa.
– Ako ne urade svoj posao, oni mogu biti ti koji su slomili državu. Da li će imati snage to pravosuđe, takvo kakvo je, da se nosi sa ovim vidjet ćemo u narednom periodu – rekao je Komšić, te istiaknuo kako mu je dužnost biti optimista, ali i da kao građanin BiH želi da vjeruje da će sada pravosuđe dokazati i pokazati kako se može nositi sa situacijom.

Previous articleŠta će poskupiti u 2022. godini
Next articleIšpricala otrov na twitteru kao Novogodišnju čestitku