ORGANIZOVALI BORBE PASA NA TAJNOJ LOKACIJI KOD SARAJEVA!

Borbe pasa u Sarajevu su organizovane na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.

Na rubu Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni, danas je organizovana nelegalna borba pasa. Policija je saznala za zabranjenu aktivnost, te je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva KS.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, događaj je organizovan na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.
Za nesrećne pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja.

Neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svjedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvijetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “mučenje i ubijanje životinja”, propisanog krivičnim zakonom FBiH.

“Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela”, potvrđeno je u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Po saznanju za ovaj događaj, reagovala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Previous articleI 1:0 JE DOVOLJNO!
Next articleSMS PORUKE ZBOG KOJIH SE KURC KAJE