“NEĆU VIŠE NIKAD”

Pink Panter pokajnik ukrao nakit vrijedan dva miliona evra, pa se pred sudom kajao i izvinjavao

Dvojica srpskih “Pink pantera”, starosti 37 i 35 godina, osuđena su juče u Austriji na devet i četiri i po godine robije zbog pljački više zlatara iz kojih su ukrali nakit vrijedan dva miliona evra.
Stariji “panter” će u zatvoru provesti ukupno 12 godina, a njegov mlađi „kolega“ osam, jer su oni osuđeni i prošle godine zbog drugih pljački u Švajcarskoj.

Kako su prenijeli austrijski portali, prvooptuženi, 37-godišnji državljanin Srbije teretio se za ukupno 11 pljački nakita u Inzbruku, Beču, Lincu i Amstetenu u periodu od 2011. do 2017. godine. Mlađi pljačkaš se teretio da je zajedno sa “kolegom” 2016. opljačkao radnju sa satovima u Inzbruku, a tom prilikom je prodavcu pretio vazdušnim pištoljem. Obojica Srba su priznala krivicu na suđenju iako su ranije tokom istrage negirala sve što im se stavljalo na teret, prenosi Blic.

– Izvinjavam se Austriji za svoja zlodela i kajem se zbog svega što sam učinio. Nikad to više neću uraditi – rekao je na suđenju stariji “pink panter”.

Advokat mlađeg kradljivca je u završnoj riječi istakao da je njegov klijent prilikom pljačke koristio lažni pištolj i da je pričinio štetu od 600.000 evra. Advokat je, obrazlažući to što je njegov klijent u nekim pljačkama koristio sjekiru, istakao da ovaj nije imao nameru da povredi nekog, već su sjekire korišćene isključivo za razbijanje staklenih vitrina.

Previous articleNABAVKA MEDICINSKE OPREME: POLICIJSKA AKCIJA I PRETRESI U BANJALUCI
Next articleČOVIĆ PISAO MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: IZBORNI ZAKON MORA BITI HITNO RIJEŠEN