NAMJERAVAO DA UBIJE ROĐAKA: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PETRA STANIĆA

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Petra Stanića koji je 31.07.2021. godine pucao na narodnog poslanika SDS-a Miladina Stanića.


Kako se navodi u saopštenju, Petar Stanić je upotrebom vatrenog oružja pištolja CZ kalibra 7,62mm, pucao u Miladina Stanića, u namjeri da istog liši života. Tom prilikom oštećeni je zadobio laku tjelesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje za koje suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji, nije imao oružni listi ni dozvolu za držanje oružja, te je u svojoj kući neovlašteno držao minsko-eksplozivna sredstva.

“Zbog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. KZ RS i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. KZ RS, počinjeno na štetu Stanić Miladina, podiže se optužnica protiv Stanić Petra iz mjesta Kremna, opština Prnjavor”, navode iz OJT Banjaluka.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci.

Previous articleHRVATSKA: LAŽNA VIJEST O POVLAČENJU PILETINE PROIZVEDENE U BIH
Next articleSASTANAK RUKOVODSTVA RS I AMBASADORA ZEMALJA EU