MINISTAR LUKAČ PRED SUDOM ZBOG NAPADA NA STANIVUKOVIĆA

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjasnio se danas da nije kriv povodom optužbe za napad na Draška Stanivukovića.

Optužnica ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača tereti za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda na štetu tadašnjeg poslanika Narodne skupštine RS Draška Stanivukovića (PDP).

U optužnici se navodi da se 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske, održavala deveta posebna sjednica, a koju su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

U toku sjednice je tadašnji poslanik Stanivuković, a aktuelni gradonačelnik Banjaluke, predsjedniku Vlade RS dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je on polomio i bacio na pod.

“Oštećenom je uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: ‘I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas’, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život”, stoji u optužnici.

Dodaje se da je Lukač zatim je više puta pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

“Kada mu je oštećeni prišao, uputio mu je riječi: ‘Još jednom, još jednom, majmune’, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica. Na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne”, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Previous articleDIREKTOR IRB RS TVRDI: NAJBOLJI STRUČNJACI SU MOJA SESTRA I GRADONAČELNIKOVA SUPRUGA
Next articlePOZNAT DATUM PROTESTA