HAPŠENJA U GRADIŠCI: PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA I OPREMA ZA PROIZVODNJU DROGE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su tri osobe iz Gradiške zbog nedozvoljene proizvodnja i prometa oružja i neovlaštene proizvodnje i prometa droge, dok je za tri raspisana potraga.

Zbog pomenutih krivičnih djela uhapšeno lice iz Gradiške čiji su inicijali M.G, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići, grad Gradiška, nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije, navedeno je u saopštenju.

Istragom je utvrđeno da je navedena lokacija vlasništvo lica M.G, na kojoj je policija pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi lice M.G. prilikom čega je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju droge.

U nastavku aktivnosti, u protekla tri dana slobode su lišena još dva lica iz Gradiške čiji su inicijali D.R. i V.U.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedena lica, prilikom čega je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suva biljna materija koja asocira na marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj droge.

Za licima čiji su inicijali G.G. i P.NJ. zbog navedenih krivičnih djela raspisana je potraga jer su trenutno nedostupni nadležnim organima.

Previous articleBANJALUKA: VOZAČ UDARIO PJEŠAKA I 13-GODIŠNJE DIJETE NA PJEŠAČKOM
Next articleREGULATORNA AGENCIJA REAGOVALA NA TVRDNJE DA JE BN TV-U UGAŠEN SIGNAL