GOJKO I NIKOLA SE STRAVIČNO IŽIVLJAVALI NAD MALOLJETNIKOM U PRIJEDORU

Gojko S. i Nikola R. optuženi su da su na području Prijedora zlostavljali i ponižavali maloljetnika D.R., kojeg su, prema optužnici, vrijeđali, tukli, tjerali da pije alkohol i puši travu te mu na kraju i odsjekli kosu.

Optužnicu protiv njih je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, koje ih tereti da su počinili krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje iz člana 149, stav 1, Krivičnog zakonika RS, u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika RS.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Prijedoru.

Kako se navodi, zajedno su zlostavljali, ponižavali maloljetnika u naselju Raškovac, u napuštenoj šupi u dvorištu jedne kuće, a takođe i ispred šupe na klupi.

-Prema maloljetniku su postupali na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, navodi se u optužnici.

Maloljetnika su, prema navodima iz optužnice, dvojica muškaraca skoro svakodnevno nazivali majmunom, retardom i glupanom te ga nagovarali da pije alkohol.

-Kada bi odbio piti, udarali su ga zatvorenom pesnicom i nogama po tijelu, navodi se u optužnici.

Dodaje se da, kada bi odbio da puši travu s njima, Gojko S. bi rekao Nikoli R. da ga išamara, što bi ovaj i činio.

Takođe se navodi da bi nekada Gojko S. bez ikakvog razloga rekao Nikoli R. da ustane da maltretira maloljetnika, nakon čega bi ga Nikola R. udarao po cijelom tijelu rukama i nogama.

-Jednom prilikom Gojko S. je rekao da bi maloljetnika trebalo zavezati da visi u šupi, a negdje polovinom oktobra Gojko S. je rekao Nikoli R. da bi trebalo da mu skrate kosu, stoji u optužnici.

Kako se navodi, nakon toga je Nikola R. uzeo nož, zagrijao ga na svijeći. Potom, dok je Gojko S. držao ruke maloljetniku, Nikola R. mu je tim nožem odsjekao kosu.

U optužnici se navodi da su Gojko S. i Nikola R. optuženi da su zlostavljali drugog i prema njemu postupali na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo te da su tako počinili djelo za koje ih terete.
Nezavisne

Previous articleCijena peleta sa 300 skočila na 500 KM po toni, poskupjeli i drvo i briket
Next articleOtac iz Prijedora optužen za neplaćanje alimentacije za dva maloljetna sina