Dodikova izjava izazvala podsmijeh korisnika društvenih mreža

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD, Milorad Dodik danas je ponovo izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama izjavom kako niko u njegovoj užoj porodici nije zaposlen, pa ni sin Igor.

FOTO: FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Dodik je, naime, tokom današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koja je sazvana na njegovu inicijativu kako bi poslanici odlučili da li su odluke Predsjedništva BiH, usvojene njegovim preglašavanjem, štetne po vitalne interese Srpske, u jednom momentu ušao u verbalni obračun sa opozicijom.

Iznerviran optužbama koje su na njegov račun iznijeli pojedini poslanici opozicije, Dodik je izašao za govornicu i rekao kako nema ni jednu presudu suda da je kažnjen za bilo kakav kriminal, osim za prekršaj zato što je brzo vozio automobil.
Ni jedne presude nemam, a najprogonjeniji sam čovjek u zadnjih deset godina, i onda vam je malo, pa ste sad krenuli na moju porodicu, na kćerku, na sina, koji veze nemaju sa ovim i koji se bore za svoj život – rekao je Dodik.

On je dodao da njegova kćerka Gorica ima četvero djece i da drži u zakup restoran za koji plaća kiriju.

Dodik je dodao i kako taj restoran već godinu dana negativno posluje jer u današnje vrijeme rijetko ko može da se pohvali pozitivnim poslovanjem.

– Ali, mora da plaća i plaća sve obaveze do kraja, i na plate, i na poreze, i ništa nije dužna državi – rekao je vidno iznervirani Dodik

On je potom dodao kako u njegovoj užoj porodici niko nije zaposlen. Na konstataciju predsjednika NSRS, Nedeljka Čubrilovića da se vrati na temu zbog koje je sazvana sjednica, Dodik mu je rekao kako mora objašnjavati jer opozicija “stalno priča i laže”.

– Moj sin nije zaposlen – rekao je Dodik nakon čega ga je Čubrilović prekinuo.
Ova Dodikova izjava ubrzo je postala hit na društvenim mrežama, pa su mnogi korisnici upitali da li trebaju početi skupljati novac za Dodikovu porodicu.

Neki su otišli korak dalje, pa su pokrenuli fundraising kampanju “pomozimo mlade nezaposlene Dodike” u kojoj je do sada skupljeno preko 85 evra.


Novinar Aleksandar Trifunović je Dodikovu izjavu uporedio sa čuvenom izjavom nekadašnjek predsjednika NSRS Momčila Krajišnika koji je neposredno nakon rata u jednoj emisiji na tadašnjoj Srpskoj radio-televiziji rekao da nema pet maraka da pokloni djetetu za džeparac kad ide u školu, što je izazvalo bijes tadašnje javnosti.

Danas je Milorad Dodik podijelio sa javnošću tužnu životnu priču o svojoj porodici, o svojoj djeci koja nisu zaposlena i cije firme posluju u minusu, ali opet ispunjavajiu sve obaveze, disciplinovani su.. – napisao je Trifunović.

Novinar Siniša Vukelić je upitao ako Dodikov sin nije zaposlen kako onda radi kao konsultant?


Sin “nije zaposlen”, a radi kao konsultant u Prointeru. To je rad na crno. Gdje, šta radi Inspektorat RS? Da ne spominjemo firme u njegovom vlasništvu, poslovni angažman u Igokei, plus kako je IRB odobrio milionski kredit nezaposlenom licu – napisao je Vukelić.

I drugi korisnici društvenih mreža komentarisali su Dodikovu današnju izjavu, svako na svoj način, a bilo je i onih koji su u šali uputali da li ima neko da zaposli Dodikovog sina i užu porodicu da “ne budu više na birou”.

Previous articleDejan Stanković o porazu Zvezde i stvarima koje nisu bile dogovorene!
Next articleBorenović oštro o Dodiku “Da bi spasio sebe, želi da uništi Srpsku”