Dijanin Coka “počistio” stan advokata Miše Ognjanovića posle njegovog ubistva!

Dragoslav Damjanović Coka, najbliži saradnik Dijane Hrkalović u MUP Srbije i glavni operativac policijske grupe “Mangusta” bio je prva osoba koja je ušla u stan advokata Dragoslava Miše Ognjanovića poslije njegovog ubistva, saznaje “Blic”.

Foto: Profimedia/Instagram/SrbijaDanas

Kako otkriva sagovornik “Blica” iz policije, o tome su na saslušanju govorili policajci koji su takođe bili dio Dijaninog tima, ali su odlučili da progovore.

– Kada je Ognjanović ubijen, Coka je ušao u stan i pokupio papire i bilješke koje su ostale iza advokata. Pretres stana ubijenih je redovna procedura nakon likvidacija, ali ovde je sve smišljeno urađeno jer je postojao strah šta bi tu sve moglo da se nađe – otkriva izvor “Blica”.
Isti izvor kaže da je Damjanović pokupio “bukvalno sve”.

– Evidencije, zapisnike, fotografije… Sve što bi možda moglo da bude inkriminišuće za Dijanu Hrkalović i njenu ekipu – kaže naš izvor.

Kako je “Blic” ranije objavio, o Coki Damjanoviću se malo znalo prije nego što su otkrivene nezakonitosti koje je činila grupa “Mangusta”, a čije osnivanje je na zahtjev Dijane Hrkalović potpisao sada već bivši direktor policije Vladimir Rebić.

Coka je bio glavni operativac Dijane Hrkalović u “Mangusti”, koja je “zažmurila” na ubistva trojice pripadnika “škaljarskog” klana i advokata Miše Ognjanovića.

Poslije raspuštanja “Manguste” postavljen je kao “flaster” zadužen za progon i maltretiranje policijskog inspektora Dejana Jovića, koji je učestvovao u hapšenju Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića poslije ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

Inspektor Jović je u to vrijeme prisluškivan i praćen kako bi mu podmetnuli veze sa mafijom. Uhapšen je i određen mu je jednomjesečni pritvor u decembru 2018. godine, kada je grupa okupljena oko Dijane Hrkalović u MUP-u, kojim je u to vrijeme upravljao ministar Nebojša Stefanović, bila na vrhuncu moći.

Coka je u Službu za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije (UKP) došao na preporuku Dejana Milenkovića Bagzija, u to vrijeme načelnika SSIM. Ubrzo postaje glavni operativac radne grupe “Mangusta”, kojom su suštinski upravljali Hrkalović, Coka, Bagzi Milenković i Nikola Begović, šef odsjeka u SSIM.

“Mangusta” je trebalo da prati pripadnike dva najmoćnija mafijaška klana u Srbiji u to vrijeme – “škaljarskog” i “kavačkog”. Ipak, u to vrijeme ubijena su trojica pripadnika “škaljarskog” klana – Vladimir Popović Pop, Dragoslav Miloradović i Siniša Milić – i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, iako su svi od reda bili “na merama”.,

– Policija prati čovjeka i ne vidi da je neko prišao i ubio ga, nisu sniminili, nisu slikali. Kako je to moguće da se desi?! Da se desilo jednom i hajde, moguće je, ali da se desi dva ili više puta, to ne mogu da povjerujem – rekao je ljetos predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako se sada osnovano sumnja, “Mangusta” je zapravo služila za prisluškivanje Vučića. Sve informacije sa mjera, iz pratnje i sva snimanja su zatim išla preko Bagzija Milenkovića direktno na ruke Dijani Hrkalović.
Unapređen zbog “zasluga”

Poslije rasformiranja radne grupe “Mangusta” Coka Damjanović zbog “zasluga” postaje načelnik SBPOK-ovog odjeljenja za ubistva, gdje je, gle slučajnosti, radio upravo inspektor Jović.

Izvor “Blica” kaže da sistematski progon inspektora Jovića u to vrijeme vrhušci MUP-a nije predstavljao problem, naprotiv. Karijera Damjanovića je bila u usponu sve dok nije uhvaćen u prjetnjama jednoj koleginici da će joj “poslati mafijaše”, odnosno da će mafijašima “dati adresu gdje ona stanuje”.

O prjetnjama i skandalu je obavješten vrh MUP-a, ali ministar Stefanović u tom trenutku nije bio za smjenu Coke Damjanovića. Kasnije ga, ipak, sklanja sa mjesta načelnika. Tek s promjenom vlasti u MUP-u Damjanović biva premješten iz SBPOK-a na manje-više fiktivno radno mjesto koordinatora u UKP.

Previous articleMorbidno: Vesela sahrana u Srbiji, “ode tašta…” (VIDEO)
Next articleVučić: Neću podržati nikakve sankcije prema Srpskoj